Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Soorten kentekenplaten

In Nederland zijn er verschillende soorten kentekenplaten. Elke kentekenplaat is uniek en heeft echtheidskenmerken. Een kentekenplaat moet volledig te zien zijn op een voertuig. Niets mag het zicht op de kentekenplaat belemmeren. Er zijn verschillende soorten voertuigen, welke kentekenplaten moeten hebben. Per voertuig zijn er verschillende regels met betrekking tot de kentekenplaten. De belangrijkste platen komen in dit artikel aan bod.

Gele kentekenplaat

De eerste kentekenplaat is een gele. Deze kentekenplaat is voor personenauto’s, bedrijfswagens, voertuigen op drie wielen en aanhangwagens (boven 750kg). De kentekenplaat die het vaakst voorkomt, is de gele kentekenplaat met zwart kader en een blauw vak. In dit blauwe vak bevinden zich het symbool van de EU (Europese Unie) en het NL-teken.

Witte kentekenplaat

Een andere belangrijke kentekenplaat, is de witte kentekenplaat voor caravans en aanhangwagens tot en met 750kg en aanhangsels. Bij aanhangsels kan gedacht worden aan fietsendragers. Dit kenteken mag niet op aanhangwagens met een massa boven de 750 kilogram. De maximale toegestane massa is een optelsom van het laadvermogen en het gewicht van de aanhangwagen. Dit kenteken mag onbeperkt besteld worden, op vertoon van je voertuigbewijs of kentekenbewijs.

Geel Kenteken voor voertuigen op 3 wielen en motorfietsen

Naast het gele kenteken voor personenauto’s, bedrijfswagens, etc. Is er ook een geel kenteken voor motorfietsen en voertuigen op 3 wielen. Dit kenteken heeft ook een gele kleur en een blauw vlak, met het EU- en NL-symbool. Dit kenteken heeft wel een kleiner formaat. De afmeting van dit kenteken is: 210 bij 143mm.

Kentekenplaten voor bromfietsen

Bromfietsen hebben ook een kentekenplaat. Bij bromfietsen wordt onderscheid gemaakt in de maximumsnelheid van de voertuigen. Bij bromfietsen met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur, heeft de kentekenplaat een gele kleur (zonder blauw vlak). Bij een snorfiets met maximumsnelheid van 25 kilometer per uur, heeft het voertuig een blauwe kentekenplaat.

Taxikentekenplaat

Taxi’s hebben andere kentekenplaten dan normale voertuigen. Een taxikentekenplaat heeft een blauwe kleur, met zwarte cijfers en letters. Auto’s die gebruikt worden voor taxivervoer, zijn verplicht om deze kentekenplaat te dragen.

Handelaarskentekenplaat

Bedrijven die RDW erkend zijn in de voertuigbranche, hebben een handelaarskentekenplaat. Deze kentekenplaat is lichtgroen en heeft zwarte cijfers en letters. Handelaarskentekenplaten worden gebruikt voor onder andere proefritten van klanten.

Soorten kentekenplaten

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Soorten kentekenplaten".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl