Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

   Laatste aanvragen
   • 4 min geleden
    Hyundai Coupe
   • 44 min geleden
    Volkswagen Transporter Bestel 0,8 D 50 Kw
   • 1 uur geleden
    Ford Fiesta
   • 1 uur geleden
    Volkswagen Lupo
   • 2 uur geleden
    Seat Leon
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Auto verkopen? Gratis ophalen!

   Wat is een grijs kenteken?

   Misschien heb je wel eens gehoord van auto’s die een zogenaamd “grijs” kenteken hebben. Als je geen idee hebt wat een grijs kenteken is, dan heb je misschien weleens om je heen gekeken of je een grijs kenteken kon spotten. Dat is zeker niet het geval, want het “grijze” kenteken is, net als alle andere Nederlandse kentekens, gewoon geel met zwarte letters. Wat is een grijs kenteken. dan precies en wat betekent het als jouw auto een grijs kenteken heeft? In dit artikel kom je dat allemaal te weten.

   Het grijs kenteken

   Een grijs kenteken wordt toegekend aan een Nederlandse auto die door de Belastingdienst wordt gezien als een bestelauto. Je herkent deze auto’s auto’s aan de eerste letter die je tegenkomt. Is de eerste letter een B of een V? Dan heb je te maken met een grijs kenteken.

   Voor bedrijven heeft het hebben van een grijs kenteken op hun voertuigen fiscale voordelen. Het bedrijf betaalt bijvoorbeeld geen bpm bij de aanschaf een nieuwe auto, de wegenbelasting is lager, dan wanneer je de auto in privébezit zou hebben en omdat de kosten aftrekbaar zij betaal je relatief ook minder verzekeringskosten.

   Voorwaarden

   Om van de voordelen van een grijs kenteken gebruik te kunnen maken moet de eigenaar, het bedrijf, een btw-nummer hebben. Als particulier heb je hiervan dus geen voordelen. Het btw-nummer is een nummer waarmee het bedrijf geregistreerd staat bij de Belastingdienst. Je kunt het btw-nummer van een bedrijf vergelijken met het burgerservicenummer. Een andere voorwaarde die door de Belastingdienst gesteld wordt, is dat jaarlijks minimaal 10% van de gereden kilometers met het voertuig voor zakelijke doeleinden gereden moet worden. De auto moet bovendien op naam staan van degene op wiens naam het btw-nummer geregistreerd staat.

   Wat is een grijs kenteken?

   Eisen aan het voertuig

   Het rijden met een grijs kenteken kan alleen als een auto aan verschillende eisen voldoet. De Belastingdienst eist dat het voertuig een grote bestelauto, een bestelauto met verhoogd dak, een bestelauto met open laadbak, een bestelauto met dubbele cabine of een middelgrote bestelauto zonder verhoogd dak is. Het voertuig moet in ieder geval beschikken over een laadruimte en in de laadruimte kunnen en mogen geen passagiers vervoerd worden. Omdat de omschrijvingen van de auto’s de in aanmerking komen voor een grijs kenteken redelijk breed geïnterpreteerd kunnen worden, kan het per voertuig verschillen of het mogelijk is gebruik te maken van een grijs kenteken.

   Voordelen

   Zoals aangegeven heeft het “grijs” kenteken verschillende voordelen voor bedrijven. Je hoeft geen BPM te betalen bij aanschaf en je betaalt  minder wegenbelasting. Dat scheelt veel geld, zeker omdat de bpm in Nederland ongeveer één derde van de aanschafprijs van het voertuig betreft.

   Let op: Wordt er jaarlijks meer dan 500 kilometer privé gereden in de auto gereden, dan moet er bijtelling worden betaald.

   Op deze bedrijfspagina vindt u informatie over Wat is een grijs kenteken?. U vindt onder andere het adres van Wat is een grijs kenteken? en het telefoonnummer van Wat is een grijs kenteken?. Soms vindt u ook een website, een e-mailadres, een fax-nummer, openingstijden of andere informatie over dit bedrijf zoals beoordelingen, ervaringen en recensies.

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl