Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 6 min geleden
  Daihatsu Terios
 • 16 min geleden
  Peugeot 307
 • 17 min geleden
  Toyota Toyota Avensis
 • 21 min geleden
  Ford Ka
 • 24 min geleden
  Ford Fiesta
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting berekenen

In Nederland worden er veel verschillende soorten belasting betaald. Motorrijtuigenbelasting, ook wel wegenbelasting, is er daar één van. In Nederland is iedereen verplicht om motorrijtuigenbelasting te betalen. In ruil hiervoor zorgt de overheid voor een kwalitatief goede infrastructuur. Het verschilt per voertuig hoeveel motorrijtuigenbelasting betaald moet worden. Als u van plan bent om een auto te kopen, is het handig om van te voren te weten wat u aan motorrijtuigenbelasting moet betalen. Het kan de doorslag zijn om een auto wel of niet aan te schaffen. Wellicht zijn de kosten veel te hoog en zult u voor een goedkopere auto moeten gaan.

Wegenbelasting

De hoogte van de motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting is per auto verschillend. De hoogte van de belasting die u zult moeten betalen voor uw voertuig, wordt bepaald door het Dienst Wegverkeer (RDW). Het RDW kijkt naar verschillende factoren, welke bepalend zijn voor de hoogte van de motorrijtuigenbelasting. Zo kijken zij naar de CO2 uitstoot van uw voertuig, het brandstoftype van uw voertuig en het ledig gewicht van uw voertuig. Door deze factoren wordt de hoogte berekend.

Motorrijtuigenbelasting berekenen

U wilt uiteindelijk natuurlijk weten wat de motorrijtuigenbelasting bedraagt in uw geval. Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Vergeleken met andere soorten belastingen, kunt u binnen korte tijd erachter komen wat u zult betalen aan motorrijtuigenbelasting. Door middel van een kentekencheck, kunt u gelijk erachter komen wat de belasting in uw geval zal bedragen. De RDW kentekencheck is een populaire vorm, welke vaak gebruikt wordt. Bij een RDW check worden de specificaties vastgesteld op technisch gebied. Hierbij wordt gekeken naar de invloed van de auto op het milieu. In principe geldt hoe slechter de auto voor het milieu is, hoe meer motorrijtuigenbelasting u zult betalen.

Wegenbelasting berekenen

Met de verzamelde gegevens kunt u aan de slag met rekenhulp motorrijtuigenbelasting op de website van het RDW. Vul de juiste gegevens in, zoals het soort voertuig, uw provincie, het type brandstof en gewichtsklasse (massa ledig voertuig) en binnen enkele minuten weet u wat u aan belasting zult moeten betalen bij de gewenste auto. Daarna kunt u de keuze voor uzelf maken, of u de auto wilt aanschaffen of dat u voor een ander model gaat.

wegenbelasting berekenen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Motorrijtuigenbelasting of wegenbelasting berekenen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl