Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 11 min geleden
  Volkswagen Polo 40 Kw
 • 28 min geleden
  Onbekend voertuig
 • 1 uur geleden
  Citroen C3
 • 2 uur geleden
  Citroen C5
 • 2 uur geleden
  Bellier Opale
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Autobanden

Vaak onderschat, maar zeer belangrijk auto onderdelen aan een auto zijn de autobanden. Het enige contact met de baan is met je banden. Dus deze moeten van degelijke kwaliteit zijn en het juiste formaat hebben. Er zijn twee belangrijke factoren waar je goed moet op letten als je gaat shoppen voor nieuwe autobanden.

Autobanden kopen

Als je autobanden wil kopen, kijk dan naar het formaat dat je auto nodig heeft. Het formaat kun je vinden op de band zelf, daar zie je bijvoorbeeld deze tekens staan: 195/50 R15 (90H). Voor wie dit chinees lijkt, we leggen het graag voor je uit. 195 staat voor de bandbreedte in millimeter. 50 is de verhouding van de bandhoogte tegenover de bandbreedte in procenten. R staat voor de band-opbouw, daar heb je verschillende soorten zoals radiaalband, gordelband en diagonaal band. De 15 staat voor de diameter van de velgen. En tenslotte 90 geeft weer wat het draagvermogen is van de band. Nog een belangrijke factor is de H in bovenstaand voorbeeld. Dit geeft de maximumsnelheid aan. Je mag op een snelweg maximaal 130 kilometer per uur rijden, maar dat wil niet zeggen dat je banden niet meer moeten aankunnen. Het is niet te controleren of jij hogere snelheden (wilt) rijden en dus moeten de banden dit ook aan kunnen. Als je auto een vastgestelde maximumsnelheid heeft van bijvoorbeeld 210 km/u, dan moeten je banden dit ook aankunnen.

Autobanden merken

Er bestaan heel wat merken van autobanden. Bekende voorbeelden zijn Michelin, GoodYear en Continental. Indien je geen voorkeur hebt van bandenmerk, dan kun je bij het merk blijven dat al op de auto zat bij aankoop. Gaat je voorkeur uit naar een bepaald merk, om de look, rijgevoeligheid of kostprijs? Dan kan je even bij een autobedrijf en het aanbod daar doornemen. Uiteraard is ook de autosloperij een goede optie. Zij bieden gebruikte autobanden in goede staat aan tegen een goedkopere prijs dan die van nieuwe banden.

autobanden

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Autobanden".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl