advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 23 min geleden
    Ford Ka
   • 28 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 30 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 36 min geleden
    Mercedes-benz E 350 E
   • 44 min geleden
    Suzuki Swift
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Gebruikte auto onderdelen kopen op de sloop

   Wellicht heb je er nog niet eerder over nagedacht, maar toch kunnen gebruikte auto onderdelen een uitstekend alternatief zijn voor nieuwe auto onderdelen. Staat jouw auto bij de garage en is een kostbaar onderdeel aan vervanging toe? Kijk dan eens uit naar sloop onderdelen. Hoewel veel mensen gebruikt en tweedehands identificeren met mindere kwaliteit, hoeft dit lang niet altijd het geval te zijn. Auto onderdelen die afkomstig zijn uit schadeauto’s en sloopauto’s hoeven namelijk helemaal niet van mindere kwaliteit te zijn. In dit bericht leggen we uit hoe het zit en of je gebruikte auto onderdelen moet willen kopen op de sloop.

   Waar komen gebruikte auto onderdelen vandaan

   Als sinds het bestaan van auto’s bestaat de autosloperij. In de volksmond wordt een autosloperij ook wel sloop of autosloop genoemd. Eigenlijk is het bestaan van deze slopen heel logisch te verklaren. Auto’s zijn kwetsbaar en daarom kunnen ze gemakkelijk kapot gaan. Veelal gaat een auto niet totaal verloren, maar slechts gedeeltelijk. Schade aan de buitenkant van een auto kan bijvoorbeeld betekenen dat repareren te kostbaar wordt voor de eigenaar, waardoor je eigenlijk liever van de auto af wil. Op zo’n moment zijn andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld de motor of de versnellingsbak, nog wel bruikbaar. Het is sonde om deze belangrijke en kostbare onderdelen, te recyclen als deze in zijn huidige staat ook nog herbruikbaar is. Om die reden begonnen, toen nog vaak kleine bedrijven, auto’s uit elkaar te halen en de onderdelen die nog bruikbaar waren, te hergebruiken. Omdat ze de auto’s met blikschade of technische vaak tegen een goedkopere prijs konden inkopen, immers niemand wilde de kapot auto nog kopen, konden ze de auto onderdelen ook goedkoper weer verkopen aan andere klanten.

   Kwaliteit anno 2019

   De kwaliteit van gebruikte auto onderdelen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Vroeger was het verkopen van tweedehands auto onderdelen op geen enkele manier gereguleerd. Kwam je bij een autosloperij en wilde je een tweedehands versnellingsbak kopen? Dan was deze niet altijd goed getest en had je geen garantie. Het was dus mogelijk dat je een kapotte versnellingsbak kocht. Tegenwoordig is deze branche veel beter gereguleerd. Er zijn verschillende brancheorganisaties, zoals bijvoorbeeld Stiba, die toezicht houden op de tweedehands auto onderdelen markt. Autoslopen kunnen, door zich aan te sluiten bij een dergelijke organisatie, bewijzen ten opzichte van de consument. Ze laten zien dat ze zoveel mogelijk kwaliteit willen leveren en doen er soms een schepje bovenop door 1 tot soms zelfs 12 maanden garantie te geven. Op die manier weet je dus zeker dat je geen kat in de zak koopt.

   Prijsverschil

   De prijsverschillen van nieuwe en gebruikte auto onderdelen kunnen enorm oplopen. Zeker voor oudere auto’s zijn nieuwe onderdelen vaak erg prijzig. De vraag is laag en de fabrikant biedt deze onderdelen aan tegen hogere prijzen. De autosloperij bouwde in de loop der jaren een voorraad op en de kans is groot dat ook jouw gewenste onderdeel op voorraad is. Zij bieden de onderdelen aan tegen aantrekkelijke prijzen. De prijsverschillen kunnen oplopen tot soms wel 80 of 90%. Omdat er geen vaste prijs geldt voor tweedehands auto onderdelen, kunnen de prijzen bij verschillende autosloperijen anders zijn. Het is daarom verstandig om een offerte aan te vragen bij meerdere aanbieders. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Gebruikte auto onderdelen kopen op de sloop".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl