Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 29 min geleden
  Hyundai Atos-prime
 • 29 min geleden
  Suzuki Alto
 • 42 min geleden
  Volkswagen Bora
 • 43 min geleden
  Fiat Fiat Punto
 • 45 min geleden
  Toyota Toyota Avensis
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Remmen & Remschijven

Mannen onder elkaar durven wel eens te showen met hoe snel hun auto kan optrekken. Dat is wel leuk aan een auto, maar hou het ook veilig. Wie snel per auto wil rijden, moet ook snel kunnen stoppen. Daarvoor zijn de remmen en remschijven van zeer groot belang. Een onderdeel waar je niet op mag besparen als het op onderhoud aankomt.

Remmen vervangen

Een klusser kan dit misschien zelf ondernemen, maar je laat dit best door een vakman doen. Met een garage maak je een afspraak en zijn je remmen zo vervangen. Op zich geen lastige klus, maar eens er slijtage te zien is aan de remmen of remschijven, dan moet je niet langer wachten. Vaak hoor je het bij het remmen. Een licht piepend geluid kan een indicatie zijn dat er slijtage aanwezig is. Dat moet het signaal zijn om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt en het mogelijk vervangen van de remmen. Kost het veel? Je hebt uiteraard verschillende soorten remmen en remschijven en elk merk legt zijn eigen prijzen op. Maar op veiligheid mag je niet besparen.

De remschijven zijn eigenlijk het gedeelte die tot stilstand gebracht worden door de remblokken. Deze slijten daardoor en zijn na enkele jaren aan vervanging toe. Hoe snel je ze moet vervangen hangt af van je rijstijl, kwaliteit en duurzaamheid. Wie veel stadsverkeer doet en dus vaak op de rem moet gaan staan, kan sneller een vervanging verwachten.

Slijtage remschijven: uit balans

Het kan zelfs voorkomen dat één kant van de auto meer slijtage heeft op de remschijven dan de andere. Dit kan voor problemen zorgen en uw auto uit balans brengen mocht je eens hard moeten remmen. Het is niet alleen gevaarlijk voor jou, maar ook voor je passagiers en andere weggebruikers. Hou dus zeker in de gaten dat je tijdig op onderhoud gaat en alles correct laat nakijken.

Remschijven en de autosloperij

Wil je tweedehands remschijven of remmen aanschaffen? Overweeg dan om auto onderdelen aan te schaffen via de autosloperij. U bespaart op die manier kosten.

remmen remschijven

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Remmen & Remschijven".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl