Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 36 min geleden
  Audi Audi A4
 • 2 uur geleden
  Kia Picanto
 • 2 uur geleden
  Volkswagen Polo
 • 2 uur geleden
  Bmw Z3
 • 2 uur geleden
  Toyota Toyota Starlet
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Auto en kenteken overschrijven

Bent u van plan om uw auto te verkopen of te laten slopen? Dan is het fijn om te weten hoe u deze auto en het kenteken kunt overschrijven. Als u het kenteken niet laat overschrijven, bent u wettelijk gezien nog de eigenaar. In dit artikel vindt u meer informatie over het overschrijven van een kenteken.

Wat heeft u nodig?

Voor het overschrijven van een auto en kenteken heeft u een aantal dingen nodig. U moet uzelf ten alle tijden kunnen legitimeren met een legitimatiebewijs. Een rijbewijs voldoet. Als u ervoor kiest om een paspoort of identiteitskaart mee te nemen, dan heeft u ook nog een uittreksel van Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens nodig. Tot slot heeft u ook de kentekencard en de tenaamstellingscode nodig. De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers en is de vervanging van een papieren overschrijvingsbewijs. Op uw kentekencard staat het voertuig en de gegevens van de kentekenhouder.

Hebt u nog een kentekenpapieren?

Hebt u nog oude kentekenpapieren? Dan werkt overschrijven net even ander. U hebt dan namelijk het kenteken, de meldcode, een duplicaatcode en de controleletter nodig. De benodigde informatie vindt u op:
– Voertuigbewijs – Deel IA; het gedeelte met de algemene voertuiggegevens
– Tenaamstellingsbewijs – Deel IB; het gedeelte van de papieren met de tenaamstellingsgegevens
– Overschrijvingsbewijs – Deel II; het gedeel dat u nodig hebt bij het overschrijven van het kentekenbewijs. Dit gedeelte moet u thuis bewaren.

Waar kan ik mijn auto en kenteken overschrijven?

In Nederland zijn er ongeveer 900 postkantoren, waar uw kentekenbewijs overgeschreven kan worden. Het is daarnaast mogelijk om uw kenteken over te laten schrijven bij een kentekenloket of een RDW-balie. Wanneer het overschrijven gelukt is, krijgt u een vrijwaringsbewijs en een tenaamstellingsverslag. Het vrijwaringsbewijs moet u gebruiken om de autoverzekering te beëindigen en is dus voor de verkopende partij. Het tenaamstellingsverslag is nodig voor de eventuele koper van de auto en zal vanaf dat moment deel uitmaken van de nieuwe tenaamstellingscode.

Online overschrijven

Het is tegenwoordig ook mogelijk om uw kenteken online over te schrijven. Dit kan via uw DigiD. Hiervoor heeft u een identiteitsbewijs nodig en een kaartlezer. Meer informatie vindt u hier. U betaalt in dat geval de kosten met iDEAL. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, krijgt u een email met bevestiging van overschrijving. Als er een koper in het spel is, dan zal deze koper zijn kentekenbewijs per post ontvangen, net als het 2e deel van de tenaamstellingscode. De kosten van tenaamstelling via het RDW bedragen op dit moment (september 2016) € 9,91. Het online overschrijven van uw auto en kenteken kan een hoop tijd besparen, wat uiteraard fijn is.

Kan ik controleren of mijn auto echt is overgeschreven?

Ja dat kan! U kunt een kentekencheck uitvoeren. U vindt dan een datum tenaamstelling. Dit is de datum waarop de auto voor het laatst is overgeschreven naar een nieuwe eigenaar. Is de auto verkocht en de overschrijving uitgevoerd? Dan kunt u direct zien dat de overschrijving is geslaagd.

kenteken overschrijven

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Auto en kenteken overschrijven".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl