Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 8 min geleden
  Mercedes-benz L508 Dg/35
 • 22 min geleden
  Mitsubishi Mitsubishi Colt
 • 32 min geleden
  Mini Mini One
 • 39 min geleden
  Mini Mini One
 • 40 min geleden
  Onbekend voertuig
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Auto op gas (LPG) verkopen

Dat elektrisch rijden de toon aanvoert in de discussie over het rijden van de toekomst, heeft een grote verschuiving teweeggebracht in de aankoop en verkoop van benzine, diesel en lpg-auto’s. De overheid, autofabrikanten, verkopers en leasemaatschappijen focussen zich massaal op ‘elektrisch’. Dit heeft ook zo zijn uitwerking op de keuzevoorkeur van de consument. Rijd je niet elektrisch, maar op gas, dan is de volgende vraag misschien al eens door je hoofd gegaan: “Kan en moet ik mijn auto op gas verkopen of niet?”

Lage literprijs is niet voldoende

LPG is een relatief schone brandstof omdat de CO2-uitstoot van LPG lager is dan die van benzine of diesel. Dit voordeel wordt in de praktijk vaak tenietgedaan, omdat auto’s die op gas rijden vooral interessant zijn (of waren) voor mensen die veel kilometers rijden. Voor een goedkoper prijs aan de pomp betaal je meer wegenbelasting en bovendien lever je flink in op (laad)ruimte. Een gastank in de kofferbak laat niet veel ruimte over voor iets anders. Nog een minpunt is dat er voor LPG-rijders steeds minder tankstations te vinden zijn die LPG verkopen. Terwijl toch de lage literprijs aan de pomp hét argument was om een auto op gas te rijden. Hoe kan dit? De voornaamste reden dat LPG rijden uit de gratie is geraakt is de hoge bijtelling die voor zakelijke rijders die een LPG-auto rijden, geldt.

Kopers-profiel

Wil je op dit moment een auto op gas verkopen dan sta je met een dalende vraag naar lpg-auto’s voor een uitdaging. In feite ben je op zoek naar een koper die genoegen neemt met minder laadruimte, minder locaties om te tanken, die eventueel bereid is om een hoger bijtelling te betalen en ook nog eens maling heeft aan het kelderende imago van de LPG-auto. Met wat tijd en tevreden zijn met een laag verkoopbedrag kun je echter nog wel slagen om je LPG-auto aan een particulier te verkopen.

Auto LPG Gas verkopen

Alternatief

Als alternatief kun je kiezen voor de verkoop via een online verkoopportaal dat gespecialiseerd is in het opkopen van auto’s of de autosloperij. Dit werkt snel, soms zelfs binnen 24 uur. Gespecialiseerde (autodemontage)bedrijven werken met een businessmodel, waarbij het hebben van een groot netwerk een rol speelt. Met andere woorden, ze kunnen (onderdelen) snel doorverkopen. De hoofdprijs zul je voor je oude lpg-auto niet zo snel krijgen, maar daar staan een flink aantal voordelen tegenover. Snelheid is daar een van. Je bespaart jezelf moeite omdat je zelf niet de verkoper hoeft uit te hangen en weinig moeite hoeft te doen om je auto te verkopen. Ook zal een handelaar zal nooit terugkomen op de aankoop, wat je bij een ontevreden particulier wel kan overkomen. Wil je snel je auto of sloopauto op gas verkopen, dan kun je je voordeel doen met de stijgende populariteit van online opkopers en autosloperijen.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Auto op gas (LPG) verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl