advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 3 min geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 41 min geleden
    Alfa Romeo Alfa Romeo 159 Sportwagon
   • 43 min geleden
    Mercedes-benz Cla 180
   • 43 min geleden
    Kia Rio
   • 56 min geleden
    Suzuki Baleno
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Voertuig verkopen RDW richtlijnen

   Wanneer u er voor kiest om uw auto te verkopen dient u er rekening mee te houden dat de overnemer deze op zijn of haar naam dient te plaatsen. Alleen op deze manier zorgt u er namelijk voor dat de verantwoordelijkheid over gaat in handen van de overnemer. Is dit niet het geval en krijgt de nieuwe eigenaar bijvoorbeeld een bekeuring voor te snel rijden? Dan zult u dat bedrag moeten betalen. Het is mogelijk om uw auto te verkopen aan een particulier of rechtspersoon, maar ook aan een RDW erkend bedrijf.

   Hoe uw auto verkopen aan een particulier of rechtspersoon?

   Voor het verkopen van uw auto aan een particulier of een rechtspersoon dient u enkele stappen te volgen. We zetten deze stappen graag even voor u op een rijtje:

   • Verzoek de koper om een overschrijving te doen bij een zogenaamd kentekenloket of een RDW-balie. U kunt er als verkoper voor kiezen om de koper te vergezellen, maar dit is niet noodzakelijk.

   • U voorziet de koper van alle nodige documenten die nodig zijn om de auto op zijn naam te laten plaatsen.

   • De koper ontvangt een document waarin staat te lezen dat de auto niet langer op naam van de verkoper staat. Dit document noemen we het vrijwaringsbewijs.

   • U verzoekt als verkoper de koper om het vrijwaringsbewijs aan u aan te leveren. Van zodra u dit document ontvangt kunt u aantonen dat de auto niet langer op uw naam staat geregistreerd waardoor ook de aansprakelijkheid komt te vervallen.

   • Wanneer u bovenstaande heeft ontvangen geeft u de koper of het voertuigbewijs en het APKkeuringsrapport evenals de auto (indien in bezit van het papieren kentekenbewijs) of het APK keuringsrapport en het voertuig (bij een kentekenbewijs op creditcardformaat).

   Welke documenten dient de koper in bezit te hebben om de auto op diens naam te laten zetten?

   De koper beschikt pas over de mogelijkheid om de auto op zijn naam te zetten wanneer hij in het bezit is van de volgende documenten:

   • Het tenaamstellingsbewijs
   • Het overschrijvingsbewijs
   • De kentekencard
   • De tenaamstellingscode

   Voertuig verkopen aan een RDW erkend bedrijf

   U beschikt als verkoper uiteraard ook over de mogelijkheid om uw auto te verkopen aan een RDW erkend bedrijf. Wanneer u een dergelijke verkoop wenst te regelen dient u het volledige kentekenbewijs of de kentekencard en de tenaamstellingscode aan te leveren aan het bedrijf in kwestie. Bovendien dient u uiteraard ook een geldig legitimatiebewijs voor te kunnen leggen. U ontvangt dan van de medewerker meteen het bewijs dat de auto in kwestie niet langer op uw naam staat ingeschreven.

   Kentekenbewijs noodzakelijk

   Opgepast! U dient er bij een verkoop aan een RDW bedrijf rekening mee te houden dat het kentekenbewijs compleet aanwezig dient te zijn. Wanneer u deze (of een deel er van) kwijt bent, dan zult u deze dus opnieuw moeten aanvragen. Dit geldt uiteraard ook voor de tenaamstellingscode.

   Controle van documentnummer en tenaamstellingscode

   Wanneer de auto die u verkoopt beschikt over een kentekenbewijs op creditcardformaat, dan kunt u deze controleren via de dienst “Controleren documentnummer”. Deze controle is volledig gratis. Wilt u controleren of een kentekencard daadwerkelijk de laatste afgegeven kaart is? Ook dat is mogelijk via de online dienst “Controleren documentnummer/tenaamstellingscode”. Ook deze controle is uiteraard volledig gratis.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Voertuig verkopen RDW richtlijnen".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl