Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Wat is een sloopauto?

Iedereen heeft uiteraard wel al eens gehoord van een sloopauto, maar er zijn nog steeds veel mensen die er geen goed beeld van hebben wat een dergelijk voertuig nu precies is. Eigenlijk is het zeer eenvoudig uit te leggen. Een sloopauto is een voertuig die zoals de naam reeds laat vermoeden alleen nog maar goed is voor de sloop. Een dergelijke wagen zal op de reguliere markt dan wel geen enkele waarde meer vertegenwoordigen, dat wil niet zeggen dat u hem zomaar zonder enige financiële compensatie dient af te staan. Een sloopauto zal in de praktijk meestal nog een bepaalde waarde vertegenwoordigen! We vertellen u in dit artikel graag alles wat u moet weten over een sloopauto.

Wanneer is er sprake van een sloopauto?

Er kan in verschillende situaties sprake zijn van een sloopauto. In het meest voorkomende geval is het voertuig in kwestie betrokken geraakt bij een ongeval waardoor deze aanzienlijke materiële schade heeft opgelopen. Wanneer het herstellen van de schade aan de sloopauto meer kost dan het aankopen van een nieuw voertuig zal het de stempel van sloopauto krijgen. Dit wil zeggen dat de waarde van het voertuig niet langer zal worden bepaald als auto op zich, maar wel aan de hand van mogelijks nog bruikbare onderdelen evenals de zogenaamde carrosserie. Een sloopauto is doorgaans dus in ieder geval niet meer in staat om gewoon op de openbare weg te rijden. Is herstel nog wel interessant? Dan wordt het voertuig eerder een schadeauto genoemd.

Hoeveel is een sloopauto waard?

Het bedrag dat een sloopauto daadwerkelijk waard is valt moeilijk aan te geven. Zoals eerder reeds aangegeven is dit namelijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie zal de autosloperij kijken naar de carrosserie van de sloopauto. Vervolgens zal er een controle worden uitgevoerd waarbij wordt nagegaan in welke staat de onderdelen zich bevinden. Zijn er mogelijks nog bruikbare onderdelen in de auto terug te vinden? In dat geval zullen deze overgenomen worden tegen een bepaalde meerprijs. Hoe dan ook, hoeveel een sloopauto precies waard is valt dus niet zomaar in één, twee, drie aan te geven!

 

wat is een sloopauto

Wat is een sloopauto?

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Wat is een sloopauto?".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl