Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Bobine

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Bobine".

Bobine

Een bobine is een auto-onderdeel dat ervoor zorgt dat, nadat deze stroom krijgt van de bougiekabels, de bougies vonken. Hierdoor is ontbranding in de cilinders mogelijk en zullen deze, en daarmee de motor, gaan lopen. Eigenlijk kun je een bobine zien als een soort transformator, die de lage spanning vanuit de bougieskabels omzet naar een veel hogere spanning waardoor vonken ontstaan.

De naam bobine komt van hetzelfde Franse woord en betekent klos, of spoel. Dit is dan ook precies wat een bobine is; een spoel die stroom krijgt.

Een kapotte bobine

Als een bobine niet meer naar behoren werkt, zal hij de laagspanning niet meer omzetten in een hoogspanning en zal hij minder of geen vonken meer afgeven. In het laatste geval zullen de cilinders niet gaan draaien en de motor zal niet aanslaan. Als de bobine minder vonken afgeeft zal de motor gaan draaien op minder cilinders waardoor de kracht van de motor afneemt. Het is heel onverstandig om met een motor te rijden waarvan maar een aantal cilinders draaien; de motor kan er zelfs van stuk gaan en daarmee eigenlijk de hele auto.

Vervangen van een versleten bobine

Wanneer een bobine versleten is het niet meer naar behoren werkt is het, zoals al eerder aangegeven, zeer belangrijk deze zo snel mogelijk te (laten) vervangen. Je kunt er dan voor kiezen om een tweedehands bobine aan te schaffen. Wanneer je zelf de bobine vervangt is het belangrijk om deze, indien al gebruikt, te laten controleren en testen alvorens hem te plaatsen. Zo voorkom je dat je opnieuw kapotte of half werkende bobine plaats.

Een bobine is een belangrijk onderdeel van de auto en kan een motor ondersteunen maar ook verpesten. Zorg er dus voor dat je een goede bobine laat plaatsen zodat je nog lang kunt genieten van je auto.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl