advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 15 min geleden
    Honda Honda Cr-v
   • 18 min geleden
    Mazda Mazda3
   • 27 min geleden
    Volkswagen Passat
   • 33 min geleden
    Toyota Toyota Avensis
   • 34 min geleden
    Toyota Toyota Avensis
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Bobine

   Een bobine is een auto-onderdeel dat ervoor zorgt dat, nadat deze stroom krijgt van de bougiekabels, de bougies vonken. Hierdoor is ontbranding in de cilinders mogelijk en daardoor zal de motor gaan lopen. Eigenlijk kun je een bobine zien als een soort transformator, die de lage spanning vanuit de bougiekabels omzet naar een veel hogere spanning, waardoor vonken ontstaan.

   De naam bobine komt van hetzelfde Franse woord en betekent klos, of spoel. Dit is dan ook precies wat een bobine is; een spoel die stroom krijgt.

   Een kapotte bobine

   Als een bobine niet meer naar behoren werkt, zal de laagspanning niet meer worden omgezet in een hoogspanning en daardoor zal hij minder of geen vonken meer afgeven. In het laatste geval zullen de cilinders niet meer draaien en zal de motor niet aanslaan. Als de bobine minder vonken afgeeft, zal de motor gaan draaien op minder cilinders, waardoor de kracht van de motor afneemt. Het is onverstandig om met een motor te rijden, waarvan er maar een aantal cilinders draaien; de motor kan zelfs kapot gaan.

   Bobine

   Vervangen van een versleten bobine

   Als een bobine versleten is of  niet meer naar behoren werkt, is het verstandig om deze zo snel mogelijk te (laten) vervangen. Je kunt er voor kiezen om een tweedehands bobine aan te schaffen. Als je zelf de bobine vervangt, is het belangrijk om deze, als deze tweedehands is, te laten controleren en testen. Zo voorkom je dat je opnieuw kapotte of half werkende bobine plaatst.

   Een bobine is een belangrijk onderdeel van de auto en kan een motor ondersteunen maar ook verpesten. Zorg er dus voor dat je een goede bobine laat plaatsen, zodat je nog lang kunt genieten van je auto.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Bobine".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl