advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 1 uur geleden
    Mercedes-benz C 220 Bluetec
   • 1 uur geleden
    Honda Honda Cr-v
   • 1 uur geleden
    Renault Captur
   • 1 uur geleden
    Renault Captur
   • 1 uur geleden
    Volvo S60
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Distributieset of tandriemset

   Een distributieset wordt ook wel een tandriemset genoemd, inclusief de loop- en spanrollen. Een set kan handig van pas komen wanneer de distributieriem van je auto vervangen moet worden.

   Wanneer heb je een distributieset nodig?

   Een belangrijk onderdeel van de auto is de distributieriem. Deze is bevestigd aan de krukas en de nokkenas, en wanneer de auto gestart wordt zal de krukas gaan lopen. Doordat de riem aan beide assen bevestigd is, zal door de beweging van de krukas ook de nokkenas in beweging komen waarna de kleppen en zuigers gaan werken. Hierdoor gaat de motor, en daarmee ook de auto, lopen. Er staan grote krachten op de distributieriem en tijdige vervanging is nodig om te voorkomen dat de motor ernstige schade oploopt.

   Wanneer de distributieriem aan vervanging toe is, kan het lonen om te kijken of andere onderdelen ook al aan vervanging toe zijn. Het kan dan nodig zijn om de complete set aan te schaffen, met naast de riem onder andere de loop- en spanrollen, de waterpomp en alle bijbehorende moeren en bouten.

   Uitstellen van vervanging van waterpomp?

   Soms is het zo dat de distributieriem van een auto aan vervanging toe is, maar dat de waterpomp bijvoorbeeld nog 10.000 kilometer mee kan. Je kan er dan voor kiezen om dit uit te stellen, maar vaak is het uiteindelijk goedkoper om deze gelijk te vervangen. Dit scheelt in manuren maar ook in het bestellen van onderdelen. Soms is ook na demontage pas duidelijk dat de pomp wel degelijk aan vervanging toe was en voorkom je zo schade.

   Tweedehands distributieset aanschaffen

   Net als met een distributieriem is het belangrijk dat een complete distributieset nog van goede kwaliteit is. Laat dit dus altijd controleren en testen door een monteur. Zo kun je er zeker van zijn dat je motor geen schade oploopt door een alsnog kapotte distributieriem en jij met de torenhoge kosten blijft zitten.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Distributieset of tandriemset".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl