Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Distributieset of tandriemset

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Distributieset of tandriemset".

Distributieset of tandriemset

Een distributieset wordt ook wel een tandriemset genoemd, inclusief de loop- en spanrollen. Een set kan handig van pas komen wanneer de distributieriem van je auto vervangen moet worden.

Wanneer heb je een distributieset nodig?

Een belangrijk onderdeel van de auto is de distributieriem. Deze is bevestigd aan de krukas en de nokkenas, en wanneer de auto gestart wordt zal de krukas gaan lopen. Doordat de riem aan beide assen bevestigd is, zal door de beweging van de krukas ook de nokkenas in beweging komen waarna de kleppen en zuigers gaan werken. Hierdoor gaat de motor, en daarmee ook de auto, lopen. Er staan grote krachten op de distributieriem en tijdige vervanging is nodig om te voorkomen dat de motor ernstige schade oploopt.

Wanneer de distributieriem aan vervanging toe is, kan het lonen om te kijken of andere onderdelen ook al aan vervanging toe zijn. Het kan dan nodig zijn om de complete set aan te schaffen, met naast de riem onder andere de loop- en spanrollen, de waterpomp en alle bijbehorende moeren en bouten.

Uitstellen van vervanging van waterpomp?

Soms is het zo dat de distributieriem van een auto aan vervanging toe is, maar dat de waterpomp bijvoorbeeld nog 10.000 kilometer mee kan. Je kan er dan voor kiezen om dit uit te stellen, maar vaak is het uiteindelijk goedkoper om deze gelijk te vervangen. Dit scheelt in manuren maar ook in het bestellen van onderdelen. Soms is ook na demontage pas duidelijk dat de pomp wel degelijk aan vervanging toe was en voorkom je zo schade.

Tweedehands distributieset aanschaffen

Net als met een distributieriem is het belangrijk dat een complete distributieset nog van goede kwaliteit is. Laat dit dus altijd controleren en testen door een monteur. Zo kun je er zeker van zijn dat je motor geen schade oploopt door een alsnog kapotte distributieriem en jij met de torenhoge kosten blijft zitten.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl