advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 19 min geleden
    Ford Ka
   • 24 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 26 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 32 min geleden
    Mercedes-benz E 350 E
   • 40 min geleden
    Suzuki Swift
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Hoofdsteun

   Verreweg de meeste auto’s hebben stoelen met een hoofdsteun. Alleen oudere auto’s hebben nog stoelen waarop geen hoofdsteun bevestigd is. Een hoofdsteun heeft een belangrijke functie, namelijk het verhogen van de zogenaamde passieve veiligheid. Als je bijvoorbeeld van achteren wordt aangereden, dan loop je het risico op een whiplash. Dit risico wordt verlaagd wanneer er een hoofdsteun aanwezig is. Een goede hoofdsteun is in de meeste gevallen kantelbaar en kan in hoogte worden versteld. Het is dan ook belangrijk dat de hoofdsteun op de juiste hoogte wordt afgesteld.

   Ga niet rijden met een kapotte of zonder hoofdsteun

   Het zwaartepunt van je hoofd, dat zich ter hoogte van de oren bevindt, moet het eerste deel van het hoofd zijn dat de hoofdsteun raakt bij terugslag. Zo kun je makkelijk bepalen hoe de hoofdsteun goed ingesteld staat. Is je hoofdsteun niet goed afgesteld, dan ontstaat er een verhoogd risico op nekletsel bij een aanrijding. Dit geldt ook als de hoofdsteun kapot is. Kan de hoogte bijvoorbeeld niet meer op de juiste hoogte worden ingesteld of blijft deze kantelen, omdat de hoofdsteun “lam” is geraakt? Dan is het voor je eigen veiligheid belangrijk om de hoofdsteun te vervangen.

   Hoofdsteun stoel

   Tweedehands hoofdsteun

   Hoofdsteunen zijn soms alleen aanwezig op de voorstoelen (bijrijders- en bestuursstoel), maar meestal ook op achterstoelen of de achterbank. In alle gevallen geldt dat de hoofdsteun vervangen moet worden als deze kapot is. Je kunt voordelig gebruikte hoofdsteunen kopen bij een autosloperij. Een hoofdsteun gaan niet vaak kapot, waardoor voor vrijwel alle merken en modellen auto’s bruikbare hoofdsteunen te verkrijgen zijn op de sloop.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Hoofdsteun".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl