Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Daewoo of Chevrolet Matiz verkopen

Wist je dat de Chevrolet Matiz ooit onder een andere naam op de markt werd geïntroduceerd? Voor dat Chevrolet het model, net als de andere modellen, overnam was het namelijk een creatie van Daewoo. Dit was een autofabrikant uit Zuid-Korea in de tweede helft van de jaren negentig die naar Nederland en andere landen in Europa kwam. De Matiz is dan ook al vele jaren een veel geziene auto op de Nederlandse wegen. Zowel de Chevrolet als de Daewoo uitvoering.

Direct een Matiz verkopen

Chevrolet of Daewoo Matiz verkopen

Korte geschiedenis

Toen Daewoo de Matiz bedacht was het vooral de bedoeling een Koreaanse variant op de Fiat 500 te bedenken. De Fiat was al tientallen jaren populair en ze hoopten dat ook de Daewoo Matiz verkopen zou genereren. Dat lukte. De Daewoo Matiz was lange tijd de Daewoo die het best verkocht werd buiten Zuid-Korea. Vooral in Europa en India was hij erg populair. Dit waren ook de landen waar de Fiat 500 altijd al populair was geweest. Je kunt dus zeggen dat de opzet was geslaagd.

Veel namen

Wat ontzettend opvalt aan dit model is dat hij onder ontzettend veel verschillende namen op de markt is gekomen. Chevrolet Spark in Amerika, Baojun Lechi in China en Europa ging men hem als de Daewoo of Chevrolet Matiz verkopen. Dit kwam omdat in 2002 Daewoo werd overgenomen door General Motors uit de Verenigde Staten. Zij hadden belangen in veel automerken over de hele wereld en gebruikten die naamsbekendheid in ieder land om de Matiz een extra boost te geven. Zo werd het aantal Matiz-rijders nog groter.

Miljoenen verkocht

Omdat er inmiddels vier generaties aan Chevrolet Matiz modellen op de markt zijn gekomen zijn er zeer veel verkocht. Om je een idee te geven, alleen van de tweede generatie Matiz zijn er al 2,5 miljoen exemplaren over de gehele wereld verkocht. Alle generaties bij elkaar opgeteld komt het totale aantal verkopen al snel op het driedubbele daarvan uit. Dit komt mede doordat alle generaties nog wel op één of andere wijze in productie zijn. Het aanbod is dus onverminderd groot.

Tweede eigenaar

Niet alleen blijft het aanbod onverminderd groot. Ook de vraag naar de Matiz is nauwelijks aan het afnemen. Als je denkt dat je Daewoo of Chevrolet Matiz verkopen een goed idee is, hoef je maar een blik op de website van occasiondealers te werpen om het antwoord te vinden. Daar zie je de Matiz modellen net zo snel verkocht worden als ze aangeboden werden. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je lang blijft zitten met de auto die je aanbiedt. Let wel op dat je goed aangeeft welk model je bezit om de perfecte tweede eigenaar aan te trekken.

Matiz sloopauto?

Hebt u een schadeauto, een kapotte auto, een tweedehands auto of een sloopauto van het type Matiz? Dan is uitwijken naar de Autosloperij een optie.

Daewoo of Chevrolet Matiz verkopen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Daewoo of Chevrolet Matiz verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl