Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 20 min geleden
  Smart Smart Roadster Brabus
 • 26 min geleden
  Fiat Fiat Multipla
 • 30 min geleden
  Suzuki Wagon R
 • 34 min geleden
  Suzuki Wagon R
 • 37 min geleden
  Suzuki Wagon R
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Ford Capri verkopen

Heb je je altijd afgevraagd waarom Ford in Europa de Ford Capri verkopen ging? Wat was het grote verschil met de Amerikaanse Ford-modellen? Waarom was de Capri anders?

Direct uw Ford Capri verkopen:

Ford Capri verkopen

Ford is altijd een bedrijf van vooruitstrevende denkers geweest. Zo was men bijvoorbeeld grotendeels verantwoordelijk voor de optimalisatie van het productieproces. Ook stond men aan de wieg van verschillende types auto’s die navolging kregen bij andere merken. Aan het einde van de jaren zestig besloot men te experimenteren met modellen voor specifieke markten. De Ford Capri is hier een goed voorbeeld van. Een auto die het Europese continent moest veroveren.

Wat in Amerika kan

Nadat Ford in Amerika grote successen had geboekt met de Mustang wilde men iets soortgelijks in Europa. De introductie van de Mustang betekende namelijk het begin van een heel nieuw tijdperk. Dat van de sportieve, maar betaalbare auto. De Capri moest een aangepaste versie die beter voldeed aan de wensen van Europeanen worden. Ford gebruikte daarom componenten van reeds bestaande modellen. De Capri werd daardoor een groot succes en zou bijna twee miljoen keer van de band rollen.

Omgekeerde wereld

Ford had toen het begon met de productie van de Capri al ruime ervaring met het exporteren van auto’s. De Amerikaanse modellen werden al jaren de wereld over verscheept voordat zij in Europese fabrieken werden geproduceerd. Met de Capri gebeurde dan ook hetzelfde. Al betekende dit wel een kleine cultuurschok. De Europese Ford werd namelijk vanuit Duitsland en Engeland naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Zo kwam de Capri daar dus naast de Mustang op de markt. De auto die hij eigenlijk in Europa moest vervangen.

Ford Capri verkopen

Verzamelaars en andere liefhebbers die hun Ford Capri verkopen, hebben meestal een model in bezit uit de tweede productiereeks. De allereerste Capri-modellen uit 1969 wijken net iets af van de modellen die volgden in dezelfde oplage, de MK1. Deze Ford Capri’s zijn echter wat minder vaak te vinden in de verkoop. Dat komt mede omdat de Mustang net iets meer tot de verbeelding is blijven spreken. De Capri is ook niet direct het type ponycar zoals de Mustang dat wel is. De Capri is daardoor altijd iets exclusiever gebleven in zijn aanzien.

Ford Capri en de autosloperij

Autosloperij.nl koopt uw oude Ford Capri. Wilt u een tweedehands auto, sloopauto of schadeauto verkopen? Dan bent u bij ons op de juiste plek.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Ford Capri verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl