Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Ford Taunus verkopen

Ook een familieauto kan een oldtimer zijn. Een Ford Taunus verkopen is minder ongebruikelijk dan je misschien denkt.

Direct een Ford Taunus verkopen:

Ford Taunus verkopen


Al in de jaren dertig van de twintigste eeuw ging Ford zich steeds meer op verschillende markten richten. Dat betekende dat de Europese fabrieken van Ford auto’s gingen produceren die ook daadwerkelijk op de Europese markt gericht waren. Een goed voorbeeld hiervan is de Ford Taunus, die vanaf 1939 in de Duitse Ford-fabrieken werd vervaardigd. De auto bleek een doorslaand succes en korte tijd kregen alle Fords uit Duitsland de naam Taunus mee.

Verschillende modellen

De naam Taunus kan op zichzelf al haast als een merknaam beschouwd worden. Wanneer je je verdiept in de geschiedenis van de Taunus dan ontdek je namelijk dat vele modellen deze naam dragen. Dat komt omdat alle Duitse Fords voor de familiewagenmarkt een variatie op dit model waren. Dat veranderde pas na 1966. Toen werd de naam Ford de enige echte merknaam en Taunus de enige modelnaam. Verschillende Fords van tegenwoordig stammen daarom af van de Taunus. Zo is de Ford Transit bijvoorbeeld een voortzetting van de Taunus-bestelwagen.

Voor en na de oorlog

Wie een Taunus uit de allereerste generatie op het oog heeft, of bezit, kan er zowel eentje van voor de Tweede Wereldoorlog als eentje van na de oorlog bezitten. Het model werd namelijk van 1939 tot 1942 geproduceerd om vervolgens na een pauze van zes jaar in 1948 weer opnieuw in productie te worden genomen. Dit was de Taunus die de bijnaam Bochel kreeg door zijn vorm. De bochelige vorm was namelijk het resultaat van de Amerikaanse vormgeving die werd toegepast op de kortere wielbasis die in Europa gebruikelijk was.

Ontwikkeling

De Ford Taunus is typisch zo’n model waarvan verzamelaars verschillende uitgaven zoeken. De ontwikkeling van het design en de prestaties was namelijk zeer duidelijk waarneembaar bij iedere nieuwe serie. Zo verdween de beroemde bochel al direct na de eerste serie. Vanaf de derde serie werd de Taunus steeds verder veramerikaanst.

Wilt u uw Ford Taunus verkopen?

Dat kan op Autosloperij.nl! Wij kopen uw auto in iedere staat. Het maakt niet uit of het een tweedehands of oude auto, een schadeauto of sloopauto betreft.

Ford Taunus verkopen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Ford Taunus verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl