advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 25 min geleden
    Ford Ka
   • 29 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 31 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 37 min geleden
    Mercedes-benz E 350 E
   • 46 min geleden
    Suzuki Swift
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Autosloperij: hergebruiken van oude auto’s

   Op het moment dat je auto total loss is door een ongeluk of wanneer de auto het gewoon niet meer doet en de reparatie duurder is dan de waarde van de auto, komt een autosloperij vaak om de hoek kijken. Deze autobedrijven zorgen ervoor dat autowrakken en defecte auto’s op een zorgvuldige manier worden verwerkt en dat onderdelen worden hergebruikt. In Nederland komen auto’s gemiddeld na 14,6 jaar op een autosloperij terecht. Er wordt wel verwacht dat dit cijfer gaat stijgen omdat de levensduur van auto’s steeds hoger wordt.

   De recyclingbijdrage

   Als je een auto aanschaft betaal je bij de afgifte van het kentekenbewijs een bedrag van € 42,50 in 2017 aan recyclingbijdrage. Voorheen stond deze bijdrage bekend onder de naam verwijderingsbijdrage. Dit bedrag geldt alleen voor personenauto’s en voor bestelwagens met 4 of meer wielen. De recyclingbijdrage gaat naar Auto Recycling Nederland (ARN). Deze organisatie geeft premies aan sloopbedrijven voor het demonteren van auto’s en het hergebruik van materialen. Bij Auto Recycling Nederland werken alle schakels uit de Nederlandse autosector vrijwillig samen. Samen zorgen ze ervoor dat 95% van een auto wordt gerecycled. Dit percentage bestaat uit 85% dat als product of materiaal moet worden hergebruikt en 10% waarvoor een nuttige toepassing moet worden gevonden.

   Autobedrijven met sloopwerkzaamheden

   Autobedrijven die zich bezighouden met sloopwerkzaamheden leveren dus een grote bijdrage aan het zo goed mogelijk hergebruiken van een afgedankte auto. De onderdelen die vanuit een autosloperij worden geleverd worden gebruikt om nieuwe producten van te maken of wanneer ze nog in een goede staat zijn, verwerkt in bestaande auto’s. Afhankelijk van het gewicht van het gedemonteerde materiaal wordt een bepaalde prijs betaald vanuit de ARN aan de autosloperijen. Op hun beurt zorgen zij ervoor dat er geen kosten worden doorberekend aan de consument bij het inleveren van de sloopauto. Naast deze vergoedingen halen veel autobedrijven die zich begeven op de sloopmarkt hun inkomsten door het verkopen van gebruikte onderdelen aan consumenten. Zo kunnen consumenten door het gebruikmaken van tweedehands auto-onderdelen van een autosloperij op een goedkope manier hun auto repareren of onderhouden.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Autosloperij: hergebruiken van oude auto’s".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl