advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 11 min geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 2 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Autosloperijen, Shredderafval en de PST-fabriek

   Door de regulering van het verwerken van autowrakken stelde de overheid dat 95% van autowrakken gerecycled moest worden. Om die doelstelling te halen werd in 2011 de PST-fabriek (Post Shredder Technology) in Tiel geopend. In deze fabriek moet vanuit het shredderafval de laatste waardevolle grondstoffen gewonnen worden. Dit afval komt van autosloopbedrijven nadat ze de autowrakken door de shredder halen. Ofwel in kleine stukjes snijden. Het ijzer wordt aan metaalbedrijven verkocht het afval komt bij de PST-fabriek terecht. Van dit afval werd in 2015 ongeveer 35 % hergebruikt. 62% werd verbrand met energieterugwinning en maar 3% kwam daadwerkelijk op de stort terecht.

   Hoe werkt de PST-fabriek?

   De bedoeling van de fabriek is dat de verschillende grondstoffen die aanwezig zijn in het shredderafval, afkomstig van de sloopbedrijven, gescheiden wordt. De scheiding gebeurt in vier soorten materialen met elk een eigen speciale machine voor de verdere verwerking. Deze vier machines verwerken: metaal, kunststof, vezels en mineralen. Tijdens het scheiden in de fabriek komen deze stoffen langs wel 179 verschillende soorten machines. Hierin wordt het afval onder andere gezeefd, gecentrifugeerd en klein gemaakt om zo goed mogelijk te kunnen scheiden. Na de scheiding komen de verschillende fracties uiteindelijk bij afnemers terecht. Deze zijn gespecialiseerd om deze grondstoffen verder te scheiden of te verwerken in nieuwe producten.

   Nieuwe afnemers en partijen

   Op dit moment zijn er niet voor alle gewonnen materialen een afnemer. ARN (Auto Recycling Nederland) is daarom constant op zoek naar nieuwe afnemers die de verschillende materialen kunnen verwerken of verder scheiden. Daarnaast zoekt men ook naar partijen die kunnen meedenken om een zo goed mogelijke toepassing te vinden voor de verschillende materialen. Zodat er zomin mogelijk restafval overblijft die gestort moet worden. Op die manier wordt verspilling van grondstoffen tegengegaan. En wordt het milieu niet onnodig zwaarder belast.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Autosloperijen, Shredderafval en de PST-fabriek".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl