advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 4 uur geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 4 uur geleden
    Nissan Nissan Pulsar
   • 4 uur geleden
    Honda Civic 3dr
   • 5 uur geleden
    Audi Audi A4
   • 5 uur geleden
    Ford Ka
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Wat doet Auto Recycling Nederland (ARN)

   In Nederland wordt 98,4% van het gewicht van sloopauto’s hergebruikt en gerecycled. Auto Recycling Nederland (ARN) is een innovatieve speler op het gebied van autorecycling. De ARN heeft aan de wieg gestaan van vele ontwikkelingen op het gebied hergebruik van afgedankte auto’s en materialen afkomstig van deze auto’s. Samen met partners en betrokkenen binnen de branche “auto recycling”, waaronder BOVAG, RAI Vereniging, Stiba en Vereniging FOCWA Schadeherstel, is ARN betrokken bij meer dan 95% van alle auto’s die in Nederland worden gerecycled. Er zijn inmiddels meer dan 300 bedrijven die samenwerken en zijn aangesloten bij de ARN. Deze bedrijven zijn werkzaam als autodemontagebedrijf, inzamelbedrijf, verwerkingsbedrijf of shredderbedrijf. Auto Recycling Nederland werkt alleen samen met bedrijven die voldoen aan de door het ARN gestelde eisen op het gebied van verantwoord en duurzaam ondernemen.

   Spilfunctie

   De ARN vervult een spilfunctie in het totaalproces rondom onder andere autorecycling en heeft als doel autobezitters en garagehouders te helpen hun weg te vinden naar verantwoord hergebruik. Dit doen ze door zichtbaar te zijn, een bijdrage te leveren aan technische innovaties en het stimuleren van onderzoek.

   Wat doet Auto Recycling Nederland (ARN)

   Recyclingbijdrage

   Door middel van een recyclingbijdrage, een bedrag van € 37,50 (2019) per nieuw verkochte personenauto, kan de ARN de ruim 200.000 sloopauto’s die per jaar worden aangeboden gratis, men hoeft dus niet te betalen, innen en milieuverantwoordelijke recyclen. Op de recycling bijdrage is de wet van de massa van toepassing. Met een verkoop van 450.000 verkopen per jaar loopt het bedrag op tot rond de 17 miljoen euro per jaar. Met dit geld kan ARN veel betekenen op het gebied van innovatie en  zorg dragen voor milieuvriendelijk hergebruik.

   Van auto tot…Van alles!

   Het recyclingproces van afgedankte auto’s zorgt voor uiteenlopende nieuwe materialen. Wanneer en auto gedemonteerd is, worden de onderdelen geselecteerd op metaal, kunststof, glas, banden, batterijen en vloeistoffen. Uit gerecycled plastic worden nieuwe autobumpers gemaakt bijvoorbeeld, maar ook kunststof kantbeschoeiing en damwanden. Afgewerkte koelvloeistof wordt omgezet in zuiver glycol, waar weer nieuwe koelvloeistof van gemaakt kan worden. En wie denkt er bij een straatnaambord aan een gerecyclede auto? Vanaf nu wel, omdat we je vertellen dat de mineralen uit afgedankte auto’s voor deze productie hergebruikt worden.

   Elk onderdeel telt

   Elk onderdeel van je oude auto kan een bijdrage leveren aan duurzaam hergebruik. Na aanmelding van de auto bij de ARN wordt je auto getransporteerd naar een ARN-shredderbedrijf. Vermalen metalen worden gescheiden en ten behoeve van de metaalverwerkende industrie. Het restmateriaal gaat voor verdere verwerking naar het PST-bedrijf van ARN. Speciaal daarvoor ontworpen machines kunnen uit de “materialenbrij” kunststoffen, mineralen, vezels en metaalrestanten scheiden. Dit innovatieve proces is het definitieve einde van je auto, maar het begin van een nieuw product.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Wat doet Auto Recycling Nederland (ARN)".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl