Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Wat doet een autosloperij of autosloop?

Autosloperij / autosloop

Een autosloperij of een autosloop is een bedrijf waar men heen gaat als een auto niet meer goed werkt of de auto in een autowrak is veranderd. Een autowrak is een volledig opgebruikte auto die niet meer verkocht kan worden aan een liefhebber. Een autowrak kan ook ontstaan als een auto tijdens een verkeersongeval total loss is gereden. In Nederland belanden auto’s na gemiddeld 14,6 jaar bij de autosloop of op de schroothoop. De laatste jaren is de levensduur van een auto toegenomen en verwacht wordt dat dit de komende jaren blijft stijgen.

Cijfers van de autosloop

In 2002 kwamen ongeveer 300.000 auto’s bij de autosloop terecht, dit is alleen al in Nederland. Hiervan werd ongeveer 88% verwerkt door Auto Recycling Nederland. Zij gebruiken de onderdelen dan weer voor nieuwe producten of nieuwe auto’s. De ARN is een organisatie waarin alle schakels uit de Nederlandse autosector vrijwillig samenwerken. Door het systeem dat ARN heeft is in 2002 85% van het gewicht van de verwerkte auto’s hergebruikt. Deze auto onderdelen kwamen vooral bij autosloperijen vandaan. Begin de jaren negentig waren er in Nederland ongeveer 2400 autosloperijen actief. Door het beleid dat de overheid erop na houdt is het aantal autosloperijen teruggelopen. In 1995 is dit gestabiliseerd en nu hebben ongeveer 800 bedrijven een vergunning. Van deze 800 bedrijven hebben 264 bedrijven zich aangesloten bij de ARN. Door deze trend hebben veel autosloperijen zich verandert in auto onderdeel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het hergebruik van auto-onderdelen. Dit is beter voor het milieu en het geeft de consument ook de mogelijkheid om de auto op een goedkope manier te laten repareren.

Verwijderingsbijdrage

Als er een nieuwe auto wordt aangeschaft betaalt men hierover een verwijderingsbijdrage. Men betaalt deze bijdrage bij de afgifte van het kentekenbewijs. Deze bijdrage kostte in 2009 45,- euro. Dit bedrag komt bij de ARN terecht en de ARN betaalt verwijderingspremies voor de demontage van auto’s en het hergebruik van materialen. De hoogte van de uitkering kan verschillen. Dit heeft met het gewicht van het gedemonteerde materiaal te maken. De autosloperijen hebben beloofd dat zij geen kosten doorberekenen aan de consument. Dit doen ze omdat ze dus al geld ontvangen van de ARN. Dit is ook een van de voorwaardes van de ARN.

De verwijderingsbijdrage moet betaalt worden voor auto’s met 4 of meer wielen. En het gewicht van de auto moet onder de 3500 kilo zijn. Deze bijdrage geldt alleen voor personenauto’s en bestelwagens. Auto’s die ouder zijn dan 25 jaar worden beschouwd als cultureel erfgoed. Hierover hoeft geen verwijderingsbijdrage betaald te worden.

Banden

Niet alleen van wrakken maar ook door slijtage komen er ongeveer 6 miljoen personenwagenbanden per jaar vrij. Dit is alleen al in Nederland zo’n groot aantal. Hiervan wordt ongeveer 90% ingezameld. Uiteindelijk worden deze banden weer hergebruikt of omgesmolten tot nieuwe autobanden.

Wat doet een autosloperij of autosloop?

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Wat doet een autosloperij of autosloop?".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl