Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 3 uur geleden
  Volkswagen Polo
 • 6 uur geleden
  Volvo Xc40
 • 7 uur geleden
  Chevrolet Epica
 • 7 uur geleden
  Chevrolet Aveo
 • 8 uur geleden
  Dethleffs T 6446
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Japanse, Koreaanse en Aziatische autosloperij

“Japanse autosloperij”, “Koreaanse autosloop” of “Aziatische autosloperij”, het zijn termen die worden gebruikt wordt voor autosloperijen die zich gespecialiseerd hebben in Japanse, Koreaanse of Aziatische automerken. Deze autodemontagebedrijven kopen het liefste sloopauto’s van Aziatische makelij en verkopen vooral gebruikte en tweedehands auto onderdelen afkomstig uit oude Japanse auto’s.

Aziatisch is betrouwbaar

Een onderzoek van de Consumentenbond in 2017 toonde (opnieuw) aan dat Japanse auto’s het meest betrouwbaar zijn. De top 10 van meest betrouwbare auto’s zag er in 2017 als volgt uit:

1. Toyota Verso-S
2. Toyota Yaris
3. Mazda2
4. Toyota Auris
5. Opel Corsa
6. Honda Insight
7. Mitsubishi ASX
8. Suzuki SX4 [vanaf 2009]
9. Hyundai i10 [2013-heden]
10. Citroën C3 [2013-heden]

Opvallend is dat er maar liefst 7 auto’s in de top 10 van Japanse makelij zijn. Tel je de Hyundai, een Koreaans automerk, daarbij op, dan blijkt dat 8 van de 10 meest betrouwbaar auto’s van Aziatische makelij zijn. Het is dan ook niet raar dat autosloperijen zich graag specialiseren in Aziatische automerken. Deze auto’s worden gezien als erg betrouwbaar. De onderdelen die afkomstig zijn uit oude auto’s zijn dat ook.

Japanse auto’s het meest verkocht

Er zijn diverse Japanse automerken. De bekendste merken zijn Honda (Acura), Daihatsu, Infiniti, Lexus (Toyota), Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki en Toyota. De kans is groot dat je een auto van een deze merken in je eigen straat ziet staan. Een ander opvallend feit is dat in de top 5 meest verkochte auto’s in de eerste helft van 2018 ook weer 3 Japanse auto’s terug te vinden zijn. De top 5 ziet er als volgt uit:

1. Ford F-Serie
2. Toyota Corolla
3. Volkswagen Golf
4. Honda Civic
5. Toyota RAV4

De Japanse auto’s zijn dus niet alleen erg betrouwbaar, maar ook erg populair over heel de wereld. Dat maakt de auto onderdelen niet alleen interessant voor de Nederlandse markt, maar ook voor de export.

Hoe vind ik een Japanse, Koreaanse of Aziatische autosloperij?

In Nederland richten de meeste autosloperijen zich op allerlei automerken. Dat betekent dat je bij vrijwel iedere autosloperij of autosloop terecht kunt als je je schadeauto of sloopauto wil laten ophalen of als je gebruikte automaterialen wil aanschaffen. Toch zijn er een aantal autosloperijen die zich hebben gespecialiseerd in Aziatische merken. Vijf bekende autosloperijen die zich richten op Japanse, Koreaanse en andere Aziatische auto’s zijn

Deijne Japanse Auto-Onderdelen
Japoto Parts
Kleine Staarman
Autodemontage Waal Beusichem
Feelders Autodemontage

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Japanse, Koreaanse en Aziatische autosloperij".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl