advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 14 min geleden
    Renault Clio
   • 22 min geleden
    Volkswagen Golf
   • 25 min geleden
    Ford Focus
   • 27 min geleden
    Peugeot 206
   • 27 min geleden
    Peugeot 206
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Kentekenbewijs en verkoop

   Het is tijd geworden voor een nieuwe auto. Maar dan moet je eerst je oude bolide zien te verkopen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om dat te doen tegenwoordig. Dat regel je allemaal zelf. Dat betekent echter wel dat je ook zelf moet zorgen dat alle losse eindjes worden vastgeknoopt. Zo voorkom je dat je achteraf nog voor allerlei kosten komt te staan terwijl je je auto allang niet meer bezit. Let daarom op de volgende zaken.

   Het kentekenbewijs

   Hoewel een kentekenbewijs sinds 2014 is vervangen van een papieren bewijs naar een creditcard zijn de papieren bewijzen nog altijd in grote aantallen in omloop. Als je auto ouder is dan 2014 is dat voor jou ook het geval. Dit kentekenbewijs is zeer belangrijk wanneer je de verkoop van je auto gaat regelen. Dit is namelijk nodig om de auto definitief te kunnen overdragen naar de nieuwe eigenaar. Zorg daarom dat je het complete bewijs bij elkaar hebt gezocht voordat je de verkoop afhandelt.

   De drie delen

   Het papieren kentekenbewijs bestaat uit drie delen. Dit zijn het voertuigenbewijs, het tenaamstellingbewijs en het overschrijvingsbewijs. Deze delen zijn alle drie nodig om de overschrijving op naam voor elkaar te krijgen. Als één van de stukken ontbreekt kan de auto niet op naam van de nieuwe eigenaar komen te staan. In dat geval blijf jij verantwoordelijk voor de auto. Dit kan natuurlijk grote gevolgen hebben als er schade wordt gemaakt of als de auto wordt gestolen. Dit risico wil je natuurlijk niet lopen.

   De kentekencard

   Als je een auto gaat verkopen die nog niet zo oud is, dan is de kans groot dat je geen papieren kentekenbewijs hebt. In dat geval heb je als het goed is een kentekencard gekregen. Dit is het kentekenbewijs maar dan in creditcard vorm. Hiervoor gelden uiteraard dezelfde regels als voor het papieren bewijs. Je moet het hebben om de overschrijving op naam compleet te maken. Je hebt dan de card en de bijgeleverde tenaamstellingscode nodig. Dit is een code van negen cijfers die je naast je card hebt gekregen toen je de auto kocht.

   Klaar voor de verkoop

   Als je alle zaken rondom het kenteken en de verkoop hebt geregeld staat niets je eigenlijk nog in de weg om de zaken af te handelen. Je kunt je auto nu online gaan zetten op één van de vele verkoopsites. Of je kunt het natuurlijk direct regelen als je al een koper hebt. Als je het goed doet is alles snel geregeld en heb je er daarna nooit meer omkijken naar. Dat is wel zo fijn als je wilt genieten van je eigen nieuwe auto.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Kentekenbewijs en verkoop".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl