Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 10 min geleden
  Skoda Citigo
 • 31 min geleden
  Volkswagen Passat
 • 34 min geleden
  Nissan Nissan Qashqai
 • 35 min geleden
  Ford Ka
 • 48 min geleden
  Ford Transit Connect T230l Van 1,8tdci 66
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Auto naar een sloopbedrijf brengen

De meeste autobezitters zullen een keer in hun leven te maken krijgen met een sloopbedrijf als ze hun sloopauto verkopen. Want na een aantal jaren zal de auto zoveel gebreken vertonen dat reparatie geen nut meer zal hebben. De gemiddelde levensduur van een auto in Nederland ligt rond de 15 jaar. Maar het kan ook zijn dat je auto door een ongeluk helemaal total loss is. In deze gevallen zal een sloopbedrijf uitkomst bieden om de auto van je over te nemen. De sloopbranche is tegenwoordige een moderne industrie die zich steeds meer richt op hergebruik en steeds milieubewuster wordt. Onder andere door allerlei maatregelen van de overheid door allerlei eisen te stellen waaraan een sloopbedrijf dient te voldoen.

Het hergebruiken van het ijzer van autowrakken

Waar voorheen een sloopbedrijf meer een autokerkhof was waar auto’s gedumpt werden, wordt er nu meer nadruk gelegd op recycling. Naast het beleid van de overheid spelen nog andere zaken een rol. Er is steeds meer behoefte aan grondstoffen. Deze wil men verkrijgen zonder te veel afhankelijk te zijn van het buitenland. Hergebruik speelt hier goed op in. Sloopbedrijven verkopen bijvoorbeeld het ijzer van autowrakken aan metaalbedrijven. Na omsmelting en zuivering kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden.

Gebruikte auto onderdelenmarkt

Een andere inkomstenbron van sloopbedrijven is de verkoop van auto onderdelen. De afzetmarkt daarvoor is enorm. In Nederland zijn er tal van winkels die zich gespecialiseerd hebben in deze producten. Maar de sloopbedrijven zelf kunnen naast de verkoop van onderdelen aan bedrijven ook direct aan particulieren leveren. Naast de binnenlandse markt is er een grote afzetmarkt in het buitenland. Bijvoorbeeld naar Afrika worden vele auto onderdelen geëxporteerd. Dus de sloopbedrijven halen hun inkomsten uit verschillende zaken. En doen goede zaken. Want voor het opkopen van schade auto’s zijn ze weinig kwijt maar dezelfde auto kan honderden zo niet duizenden euro’s opbrengen.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Auto naar een sloopbedrijf brengen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl