advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 uur geleden
    Ford Ka
   • 2 uur geleden
    Seat Altea Xl
   • 3 uur geleden
    Opel Astra
   • 4 uur geleden
    Peugeot 308
   • 4 uur geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Autowrak verkopen

   In de volksmond worden meerdere termen gebruikt voor een autowrak. Sommige mensen hebben het over een sloopvoertuig en andere hebben het over een sloopauto. Toch wordt autowrak vaak specifiek gebruikt als het om de karkas (de lege carrosserie of koetswerk) van een auto gaat. Het karkas is hetgeen dat overblijft als de banden en alle niet recyclebare stoffen zijn verwijderd en de herbruikbare onderdelen uit de auto zijn gehaald. De meeste particulieren zullen hier niet mee te maken krijgen, maar er zijn hobbyisten en bedrijven die zelf auto’s demonteren en strippen alvorens deze naar de sloop wordt gebracht.

   Wat is een autowrak waard?

   Zodra de banden zijn verwijderd en alle vloeistoffen, kunststof en andere overbodige materialen uit de auto zijn gehaald, hou je enkel een metalen karkas over. Dit karkas, het autowrak, wordt door autosloperijen samengeperst en verkocht aan metaalrecyclingsbedrijven die het metaal op hun beurt omsmelten en recyclen voor in nieuwe producten. De autosloperij ontvangt  hiervoor de dan geldende oud ijzer of schrootprijs van het metaalrecyclingsbedrijf.

   De vergoeding die een particulier voor een autowrak ontvang is vaak maximaal enkele tientjes. Heb je een hele speciale of zeldzame auto? Dan kan de vergoeding hoger zijn als de autosloop een deel kan hergebruiken. Echter, omdat in de meeste gevallen alle bruikbare onderdelen al uit de auto zijn gehaald en er daarom weinig te verdien valt voor de autosloperij, zullen zij niet veel betalen voor het karkas. Op het moment dat de lege carrosserie bij u thuis opgehaald moet worden is de vergoeding meestal nihil. Het transporteren van het autowrak is namelijk een kostbare en tijdrovende klus. Als een voertuig niet meer op wielen staat, zal deze met een kraan moeten worden opgetakeld. Ophalen met een vrachtwagen met kraan is voor de autosloperij veel duurder dan ophalen met een oprijwagen of bergingsvoertuig.

   Snel van je autowrak af?

   Wil je snel van een autowrak af? Neem dan contact op met de online autosloperij of een autosloop in de buurt. Leg goed uit wat er nog over is van het voertuig, zodat de autosloperij weet waar zij aan toe is. Op deze manier voorkom je ongemakken aan de deur voor zowel de autosloperij als voor jezelf. Je wilt niet het risico lopen dat de medewerker van de sloperij voor niks rijdt en het voertuig niet mee kan nemen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Autowrak verkopen".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl