advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 26 min geleden
    Opel Agila
   • 2 uur geleden
    Bmw 218d Gran Tourer
   • 7 uur geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 7 uur geleden
    Nissan Nissan Pulsar
   • 7 uur geleden
    Honda Civic 3dr
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Mag ik een auto zelf slopen?

   Heeft u een auto waarvan u af wilt of waarvan u de onderdelen wilt gebruiken? Dan is het zelf slopen en demonteren van de auto een optie. Het is niet iets wat vaak voorkomt, maar het levert wel meer op dan het wegbrengen van de auto. Maar mag u uw auto wel zelf slopen? Is het toegestaan en legaal? Daar komt u achter in dit artikel.

   Auto zelf slopen of voor onderdelen gebruiken

   Als u een voertuig met Nederlands kenteken wilt slopen of demonteren, moet u ervoor zorgen dat dit ook doorgegeven wordt aan het RDW. U zult de registratie in het kentekenregister moeten beëindigen. Na deze beëindiging stoppen ook de verplichtingen voor uw voertuig.

   Voertuig zelf slopen

   Het is mogelijk om uw voertuig zelf te slopen. U kunt in dat geval de onderdelen nogmaals gebruiken of doorverkopen. Het is echter niet altijd mogelijk om uw auto zelf te slopen. Er zitten op het moment van schrijven een aantal voorwaarden aan vast. Zo zijn slechts de volgende voertuigen geoorloofd om zelf te demonteren en te slopen: motorfietsen, bromfietsen met 2 wielen, aanhangwagens, bedrijfswagens boven de 3500 kilogram en quad of trikes die ouder dan 15 jaar zijn. Als u één van deze voertuigen heeft, is het mogelijk om zelf het voertuig te slopen. U zult hiervoor wel een schriftelijke aanvraag moeten indienen bij het RDW.

   Mag ik mijn auto zelf slopen?

   Om terug te komen op het zelf slopen van uw auto, dit is niet mogelijk. Voor de volgende voertuigen, geldt dat het slopen enkel is toegestaan door RDW erkende demontagebedrijven: de personenauto’s, de bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestane massa van minder dan 3.500 kg, de bromfietsen met meer dan 2 wielen en de quads en trikes die jonger dan 15 jaar zijn. Bent u dus van plan om zelf uw auto te slopen, dan kunt u hier het best nog een keer over nadenken. Dit is namelijk niet geoorloofd door het RDW.

   Mijn auto laten slopen

   Hoewel u uw auto niet zelf mag slopen, is het wel geoorloofd om dit te laten doen door RDW erkende demontagebedrijven. Veel autosloperijen zijn hiertoe geoorloofd en daarom kunt u het beste op zoek gaan naar een autosloperij in de buurt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Mag ik een auto zelf slopen?".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl