Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 14 min geleden
  Honda Insight
 • 4 uur geleden
  Honda Civic 3dr
 • 5 uur geleden
  Volkswagen Golf
 • 5 uur geleden
  Peugeot 205 Gr 1.4 S6
 • 5 uur geleden
  Renault Twingo
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Mag ik een auto zelf slopen?

Heeft u een auto waarvan u af wilt of waarvan u de onderdelen wilt gebruiken? Dan is het zelf slopen en demonteren van de auto een optie. Het is niet iets wat vaak voorkomt, maar het levert wel meer op dan het wegbrengen van de auto. Maar mag u uw auto wel zelf slopen? Is het toegestaan en legaal? Daar komt u achter in dit artikel.

Auto zelf slopen of voor onderdelen gebruiken

Als u een voertuig met Nederlands kenteken wilt slopen of demonteren, moet u ervoor zorgen dat dit ook doorgegeven wordt aan het RDW. U zult de registratie in het kentekenregister moeten beëindigen. Na deze beëindiging stoppen ook de verplichtingen voor uw voertuig.

Voertuig zelf slopen

Het is mogelijk om uw voertuig zelf te slopen. U kunt in dat geval de onderdelen nogmaals gebruiken of doorverkopen. Het is echter niet altijd mogelijk om uw auto zelf te slopen. Er zitten op het moment van schrijven een aantal voorwaarden aan vast. Zo zijn slechts de volgende voertuigen geoorloofd om zelf te demonteren en te slopen: motorfietsen, bromfietsen met 2 wielen, aanhangwagens, bedrijfswagens boven de 3500 kilogram en quad of trikes die ouder dan 15 jaar zijn. Als u één van deze voertuigen heeft, is het mogelijk om zelf het voertuig te slopen. U zult hiervoor wel een schriftelijke aanvraag moeten indienen bij het RDW.

Mag ik mijn auto zelf slopen?

Om terug te komen op het zelf slopen van uw auto, dit is niet mogelijk. Voor de volgende voertuigen, geldt dat het slopen enkel is toegestaan door RDW erkende demontagebedrijven: de personenauto’s, de bedrijfsvoertuigen met een maximum toegestane massa van minder dan 3.500 kg, de bromfietsen met meer dan 2 wielen en de quads en trikes die jonger dan 15 jaar zijn. Bent u dus van plan om zelf uw auto te slopen, dan kunt u hier het best nog een keer over nadenken. Dit is namelijk niet geoorloofd door het RDW.

Mijn auto laten slopen

Hoewel u uw auto niet zelf mag slopen, is het wel geoorloofd om dit te laten doen door RDW erkende demontagebedrijven. Veel autosloperijen zijn hiertoe geoorloofd en daarom kunt u het beste op zoek gaan naar een autosloperij in de buurt.

online auto onderdelen kopen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Mag ik een auto zelf slopen?".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl