Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Remblokken

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Remblokken".

Remblokken

Een belangrijk onderdeel van het remmechanisme van een auto zijn de remblokken. Een remblok bestaat uit een metalen plaat waar een soort voeringsmateriaal of frictiemateriaal op gelijmd is. Dit materiaal kan zeer goed tegen wrijving en hoge temperaturen. Een remblok in een auto wordt vastgehouden door een remzadel en net als bij een fiets worden de remblokken ook ergens tegenaan gedrukt. Wanneer je het rempedaal in je auto indrukt om te remmen worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Op deze manier kan een auto afremmen en tot stilstand gebracht worden.

Wanneer de remblokken vervangen?

Door het constante aandrukken van de remblokken tegen de remschijven slijt er elke keer een laagje af. Op deze manier worden de remblokken steeds dunner. Wanneer de remblokken nog maar een bepaalde een minimumdikte hebben moeten deze vervangen worden. Bij de meeste auto’s gaat er een lampje branden op het dashboard wanneer de remblokken versleten of kapot zijn. Bij sommige auto’s wordt dit niet aangegeven waardoor eventuele problemen nagekeken moeten worden door een vakman. Na hoeveel tijd een remblok vervangen moet worden is moeilijk te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van het gebruik van de auto en de omstandigheden waaronder de auto gebruikt wordt.

Waar remblokken kopen?

Wanneer je remblokken aan vervanging toe zijn kun je nieuwe remblokken aanschaffen bij een fysieke winkel of online. Maar je kunt er ook voor kiezen om gebruikte remblokken te kopen op bijvoorbeeld een sloperij. Deze zijn een stuk goedkoper. Let wel bij de aankoop van tweedehands remblokken op dat deze intact zijn en dat het materiaal weinig slijtage heeft ondergaan.

Wanneer je geen ervaring hebt bij het plaatsen van de remblokken is het verstandig om dit door een vakman te laten doen. Zo zorg je ervoor dat ook gebruikte remblokken nog jaren meekunnen.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl