advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 4 uur geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 4 uur geleden
    Nissan Nissan Pulsar
   • 5 uur geleden
    Honda Civic 3dr
   • 5 uur geleden
    Audi Audi A4
   • 5 uur geleden
    Ford Ka
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Axiaalkogel

   De axiaalkogel staat ook wel bekend als de binnenste stuurkogel. Het is een zogenaamd kogelgewricht dat zich aan beide kanten van de spoorstang of stuurarm bevindt. Tussen de spoorstang en de fusee bestaat een verbinding. Deze verbinding noemen we de axiaalkogel of de stuurkogel. Dankzij de axiaalkogel kan de fusee met het wiel mee bewegen, terwijl de spoorstang of stuurarm dit niet doet. Deze is namelijk middels een vaste verbinding gekoppeld aan het chassis van het voertuig.

   Het vervangen van een kapotte axiaalkogel

   Hoe weet je nu of je te maken hebt met een kapotte axiaalkogel? Op de eerste plaats zou je kunnen merken dat er sprake is van een teveel aan speling. Daarnaast kan ook worden vastgesteld dat er zogenaamde “zware punten” aanwezig zijn in de axiaalkogel. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat de kogel niet meer rond is. Om de axiaalkogel zit een rubberen beschermhoes. Deze kan zichtbaar kapot, versleten of beschadigd zijn. Hierdoor kan er gemakkelijk vuil bij de axiaalkogel komen en dit kan voor problemen zorgen. Als de axiaalkogel echt kapot gaat, dus openbreekt, dan wordt de auto volledig onbestuurbaar. Het spreekt voor zich dat dit gevaarlijk is. Als wordt opgemerkt dat de axiaalkogel niet meer optimaal is, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te vervangen. Dit geldt trouwens ook voor de beschermende hoes.

   Een tweedehands axiaalkogel

   Als je auto een kapotte of beschadigde axiaalkogel heeft, dan wordt deze afgekeurd bij de APK. De auto wordt ook afgekeurd als alleen de beschermhoes kapot of beschadigd is. Gelukkig kun je de oude axiaalkogel vervangen door een tweedehands onderdeel van de autosloperij. Je kunt daar terecht voor een gebruikte axiaalkogel van betrouwbare kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Axiaalkogel".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl