Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 9 min geleden
  Opel Corsa
 • 9 min geleden
  Volvo V70
 • 28 min geleden
  Fiat 280
 • 29 min geleden
  Citroen Zx 1.4i Reflex E2
 • 35 min geleden
  Renault Kangoo
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Druklager

De druklager is een onmisbaar onderdeel in je auto en het is van groot belang dat het goed functioneert. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat de koppelingsplaat vrij wordt gegeven en dat je een versnelling kunt gebruiken. Als je koppeling niet meer naar behoren werkt, is het tijd om hem te vervangen. Maar hoe weet je dat het tijd is voor vernieuwing en hoe gaat dat is zijn werk?

Oorzaken en onderdelen

De koppeling bestaat dus uit meerdere onderdelen, waarvan de druklager er een is. De belangrijkste oorzaak van verminderd functioneren is het slijten van de koppeling. Als je veel kilometers hebt gemaakt en bijvoorbeeld veel in files hebt gestaan, is het normaal dat de koppeling tekenen van slijtage vertoont. Ook bij ongewoon gebruik van de koppeling, zoals te hard afremmen (op de koppeling), kan er schade ontstaan. Hoewel het niet vaak voorkomt dat alle onderdelen kuren vertonen, wordt het wel aangeraden om alle delen in één keer te vervangen. Het is namelijk een dure en intensieve klus, die je niet voor elk onderdeel apart wil uitvoeren. Als je druklager beschadigd is, vervang je dus meestal ook alle andere onderdelen van de koppeling.

Druklager koppeling

De installatie

Het is mogelijk om zelf thuis de koppeling te vervangen, maar houd er rekening mee dat dit een ingewikkelde taak is die veel tijd in beslag neemt. Als je wat ervaring hebt met auto’s en de juiste apparatuur hebt, dan kan het zelf uitvoeren van de installatie je veel geld besparen. Het gebruiken van tweedehands onderdelen wordt hierbij niet aangeraden, juist omdat dit onderdeel slijtage onderheving is en je de vervanging niet vaak wilt (laten)uitvoeren. Je kunt het vervangen uiteraard ook door je garage laten doen, wat je een hoop tijd en moeite bespaart. Besef je wel dat dit geen goedkope ingreep is.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Druklager".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl