advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 17 min geleden
    Citroen Jumper Multicab
   • 21 min geleden
    Nissan Nissan Qashqai
   • 51 min geleden
    Rimor ----
   • 1 uur geleden
    Skoda Citigo
   • 1 uur geleden
    Volkswagen Golf
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Druklager

   De druklager is een onmisbaar onderdeel in je auto en het is van groot belang dat het goed functioneert. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat de koppelingsplaat vrij wordt gegeven en dat je een versnelling kunt gebruiken. Als je koppeling niet meer naar behoren werkt, is het tijd om hem te vervangen. Maar hoe weet je dat het tijd is voor vernieuwing en hoe gaat dat is zijn werk?

   Oorzaken en onderdelen

   De koppeling bestaat dus uit meerdere onderdelen, waarvan de druklager er een is. De belangrijkste oorzaak van verminderd functioneren is het slijten van de koppeling. Als je veel kilometers hebt gemaakt en bijvoorbeeld veel in files hebt gestaan, is het normaal dat de koppeling tekenen van slijtage vertoont. Ook bij ongewoon gebruik van de koppeling, zoals te hard afremmen (op de koppeling), kan er schade ontstaan. Hoewel het niet vaak voorkomt dat alle onderdelen kuren vertonen, wordt het wel aangeraden om alle delen in één keer te vervangen. Het is namelijk een dure en intensieve klus, die je niet voor elk onderdeel apart wil uitvoeren. Als je druklager beschadigd is, vervang je dus meestal ook alle andere onderdelen van de koppeling.

   Druklager koppeling

   De installatie

   Het is mogelijk om zelf thuis de koppeling te vervangen, maar houd er rekening mee dat dit een ingewikkelde taak is die veel tijd in beslag neemt. Als je wat ervaring hebt met auto’s en de juiste apparatuur hebt, dan kan het zelf uitvoeren van de installatie je veel geld besparen. Het gebruiken van tweedehands onderdelen wordt hierbij niet aangeraden, juist omdat dit onderdeel slijtage onderheving is en je de vervanging niet vaak wilt (laten)uitvoeren. Je kunt het vervangen uiteraard ook door je garage laten doen, wat je een hoop tijd en moeite bespaart. Besef je wel dat dit geen goedkope ingreep is.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Druklager".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl