Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 31 sec geleden
  Daewoo Daewoo Matiz
 • 7 min geleden
  Nissan Nissan Qashqai
 • 19 min geleden
  Suzuki Grand Vitara
 • 20 min geleden
  Volkswagen Golf
 • 24 min geleden
  Opel Meriva-a
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Luchtkoeler of intercooler

De intercooler of luchtkoeler in je auto is een belangrijk onderdeel. Het functioneert namelijk als een soort van airco voor de hete lucht die uit je turbo of compressor komt. Hij koelt de warme lucht af tot een lagere temperatuur, zodat het volume van deze lucht afneemt.

Als de intercooler lek of verstopt is, is het mogelijk dan deze niet meer of verminderd functioneert. Dan moet je een nieuwe aanschaffen en laten installeren.

Risico’s en oplossingen

Wanneer de luchtkoeler niet goed meer werkt, brengt dit bepaalde risico’s met zich mee. Het vermogen van de motor kan bijvoorbeeld afnemen of het brandstofverbruik kan hoger worden. Daarom is het van groot belang om bij een defecte intercooler gelijk voor vervanging te zorgen. Een intercooler (inter betekent tussen) wordt in combinatie met een turbo of compressor gebruikt. Controleer dus ook of je turbo naar behoren functioneert.

Intercooler

Tweedehands of nieuw?

Moet je intercooler volledig vervangen worden? Dan kun je kiezen voor een nieuw of tweedehands, gebruikt exemplaar. Het grootste voordeel van een tweedehands versie is het besparen van geld, soms wel honderden euro’s. Dit is het alleen waard als het product ook past bij jouw type auto en als de conditie nog goed is. Check dit dus van tevoren goed, anders is het weggegooid geld. De installatie kan worden uitgevoerd in een garage bij jou in de buurt. Je zou het eventueel ook zelf kunnen doen als je handig bent met auto’s en beschikt over een brug, maar dit is zeker een ingewikkelde klus.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Luchtkoeler of intercooler".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl