advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 4 min geleden
    Suzuki Splash
   • 19 min geleden
    Opel Corsa
   • 55 min geleden
    Ford Transit Connect
   • 1 uur geleden
    Renault Twingo
   • 1 uur geleden
    Volkswagen Touran
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Luchtkoeler of intercooler

   De intercooler of luchtkoeler in je auto is een belangrijk onderdeel. Het functioneert namelijk als een soort van airco voor de hete lucht die uit je turbo of compressor komt. Hij koelt de warme lucht af tot een lagere temperatuur, zodat het volume van deze lucht afneemt.

   Als de intercooler lek of verstopt is, is het mogelijk dan deze niet meer of verminderd functioneert. Dan moet je een nieuwe aanschaffen en laten installeren.

   Risico’s en oplossingen

   Wanneer de luchtkoeler niet goed meer werkt, brengt dit bepaalde risico’s met zich mee. Het vermogen van de motor kan bijvoorbeeld afnemen of het brandstofverbruik kan hoger worden. Daarom is het van groot belang om bij een defecte intercooler gelijk voor vervanging te zorgen. Een intercooler (inter betekent tussen) wordt in combinatie met een turbo of compressor gebruikt. Controleer dus ook of je turbo naar behoren functioneert.

   Intercooler

   Tweedehands of nieuw?

   Moet je intercooler volledig vervangen worden? Dan kun je kiezen voor een nieuw of tweedehands, gebruikt exemplaar. Het grootste voordeel van een tweedehands versie is het besparen van geld, soms wel honderden euro’s. Dit is het alleen waard als het product ook past bij jouw type auto en als de conditie nog goed is. Check dit dus van tevoren goed, anders is het weggegooid geld. De installatie kan worden uitgevoerd in een garage bij jou in de buurt. Je zou het eventueel ook zelf kunnen doen als je handig bent met auto’s en beschikt over een brug, maar dit is zeker een ingewikkelde klus.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Luchtkoeler of intercooler".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl