advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 3 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 4 uur geleden
    Opel Movano
   • 6 uur geleden
    Opel Astra Sports Tourer
   • 6 uur geleden
    Volkswagen Polo
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Multiriem

   Een multiriem is, en de naam zegt het al, vrij multifunctioneel. De riem is meestal zichtbaar aan het motorblok en zorgt voor de aandrijving van de dynamo, maar ook de stuurbekrachtiging en de airco. Soms wordt gesproken van een V-snaar, maar de multiriem is daar eigenlijk een modernere versie van.

   Hoe werkt een multiriem?

   De multiriem, wordt in beweging gezet door de krukas en drijft daardoor verschillende onderdelen aan. Een riemspanner zorgt voor de juist spanning op de multiriem en verschillende geleiderollen zorgen ervoor dat de componenten in de juiste draairichting aan worden gedreven. Hierdoor worden onder andere de dynamo, de airco en de stuurpomp aangedreven.

   Waarom gaat een multiriem stuk?

   Een multiriem is onderhevig aan slijtage. Alleen al door ouderdom kan de riem droog en hard worden en daardoor bijvoorbeeld gaan scheuren. De slijtage zal versnellen wanneer andere onderdelen niet naar behoren werken, bijvoorbeeld als de spanrol versleten is, of als de airco teveel vraagt. De multiriem wordt dan zwaarder belast en zal dus sneller slijten.

   Wanneer je andere bijgeluiden krijgt tijdens het rijden, zoals piepen of gieren, kan je het beste even langs de garage gaan om je auto te laten controleren.

   Vervangen met een tweedehands of sloop multiriem

   Als je multiriem dan toch echt aan vervanging toe blijkt te zijn, kun je eens informeren bij een aantal sloopbedrijven naar een tweedehands multiriem. Vaak worden bij deze bedrijven de goede onderdelen uit auto’s gehaald voordat deze helemaal gesloopt worden. Deze onderdelen worden gecontroleerd en vervolgens weer hergebruikt.

   Overleg altijd even met een monteur of het onderdeel de juiste is voor jouw auto en wat de kwaliteit van het onderdeel is. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. De aanschaf van tweedehands onderdelen scheelt vaak enorm in de kosten, dus het kan zeker de moeite waard zijn.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Multiriem".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl