Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Multiriem

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Multiriem".

Multiriem

Een multiriem is, en de naam zegt het al, vrij multifunctioneel. De riem is meestal zichtbaar aan het motorblok en zorgt voor de aandrijving van de dynamo, maar ook de stuurbekrachtiging en de airco. Soms wordt gesproken van een V-snaar, maar de multiriem is daar eigenlijk een modernere versie van.

Hoe werkt een multiriem?

De multiriem, wordt in beweging gezet door de krukas en drijft daardoor verschillende onderdelen aan. Een riemspanner zorgt voor de juist spanning op de multiriem en verschillende geleiderollen zorgen ervoor dat de componenten in de juiste draairichting aan worden gedreven. Hierdoor worden onder andere de dynamo, de airco en de stuurpomp aangedreven.

Waarom gaat een multiriem stuk?

Een multiriem is onderhevig aan slijtage. Alleen al door ouderdom kan de riem droog en hard worden en daardoor bijvoorbeeld gaan scheuren. De slijtage zal versnellen wanneer andere onderdelen niet naar behoren werken, bijvoorbeeld als de spanrol versleten is, of als de airco teveel vraagt. De multiriem wordt dan zwaarder belast en zal dus sneller slijten.

Wanneer je andere bijgeluiden krijgt tijdens het rijden, zoals piepen of gieren, kan je het beste even langs de garage gaan om je auto te laten controleren.

Vervangen met een tweedehands of sloop multiriem

Als je multiriem dan toch echt aan vervanging toe blijkt te zijn, kun je eens informeren bij een aantal sloopbedrijven naar een tweedehands multiriem. Vaak worden bij deze bedrijven de goede onderdelen uit auto’s gehaald voordat deze helemaal gesloopt worden. Deze onderdelen worden gecontroleerd en vervolgens weer hergebruikt.

Overleg altijd even met een monteur of het onderdeel de juiste is voor jouw auto en wat de kwaliteit van het onderdeel is. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. De aanschaf van tweedehands onderdelen scheelt vaak enorm in de kosten, dus het kan zeker de moeite waard zijn.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl