Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Remschijven

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Remschijven".

Remschijven

Remschijven hebben een belangrijke functie bij het remmen van een auto. Bij het indrukken van het rempedaal wordt door een systeem van onder andere cilinders, zuigers en vloeistof druk uitgeoefend. Hierdoor worden de remblokken aangedrukt tegen de remschijf, waarna de auto op tijd langzamer gaat rijden en kan stoppen. Een remschijf kan van een massieve of een geventileerde materiaal gemaakt zijn. De geventileerde variant heeft als voordeel dat de warmte wat vrijkomt bij het afremmen goed wordt afgevoerd. Vroeger werden vooral in kleinere auto’s gebruikgemaakt van de massieve remschijf maar tegenwoordige worden auto’s steeds vaker gemaakte met geventileerde remschijven.

Vervangen door een professional

Door het drukken van de remblokken tegen de remschijven ontstaat wrijving en hoge temperaturen. Op termijn kunnen de remschijven door dit proces slijten en aan vervanging toe zijn. Bij normaal gebruik is dit in principe niet een onderdeel van de auto dat vaak vervangen moet worden. Wanneer de remschijf toch vervangen moet worden is het echt aan te raden om dit door een professional te laten doen. Het is een erg specialistische klus waarbij de remschijven op dezelfde as altijd beiden vervangen moeten worden om een ongelijke remwerking tegen te gaan.

Nieuw of tweedehands?

Een nieuwe remschijf in je auto laten zetten is een specialistisch klus die vraagt om een schijf van goede kwaliteit. Naast nieuwe schijven kan ook de keus gemaakt worden om gebruik te maken van tweedehands schijven. Mits geleverd door een betrouwbare partij hoeven deze niet onder te doen voor een nieuwe set remschijven. Wanneer gebruikte remschijven goed zijn gemonteerd merk je eigenlijk alleen door de prijs het verschil.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl