advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 17 min geleden
    Renault Clio
   • 31 min geleden
    Mazda Mazda Mx-5
   • 34 min geleden
    Ford Focus
   • 1 uur geleden
    Peugeot 5008
   • 1 uur geleden
    Seat Ibiza
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Remschijven

   Remschijven hebben een belangrijke functie bij het remmen van een auto. Bij het indrukken van het rempedaal wordt door een systeem van onder andere cilinders, zuigers en vloeistof druk uitgeoefend. Hierdoor worden de remblokken aangedrukt tegen de remschijf, waarna de auto op tijd langzamer gaat rijden en kan stoppen. Een remschijf kan van een massieve of een geventileerde materiaal gemaakt zijn. De geventileerde variant heeft als voordeel dat de warmte wat vrijkomt bij het afremmen goed wordt afgevoerd. Vroeger werden vooral in kleinere auto’s gebruikgemaakt van de massieve remschijf maar tegenwoordige worden auto’s steeds vaker gemaakte met geventileerde remschijven.

   Vervangen door een professional

   Door het drukken van de remblokken tegen de remschijven ontstaat wrijving en hoge temperaturen. Op termijn kunnen de remschijven door dit proces slijten en aan vervanging toe zijn. Bij normaal gebruik is dit in principe niet een onderdeel van de auto dat vaak vervangen moet worden. Wanneer de remschijf toch vervangen moet worden is het echt aan te raden om dit door een professional te laten doen. Het is een erg specialistische klus waarbij de remschijven op dezelfde as altijd beiden vervangen moeten worden om een ongelijke remwerking tegen te gaan.

   Nieuw of tweedehands?

   Een nieuwe remschijf in je auto laten zetten is een specialistisch klus die vraagt om een schijf van goede kwaliteit. Naast nieuwe schijven kan ook de keus gemaakt worden om gebruik te maken van tweedehands schijven. Mits geleverd door een betrouwbare partij hoeven deze niet onder te doen voor een nieuwe set remschijven. Wanneer gebruikte remschijven goed zijn gemonteerd merk je eigenlijk alleen door de prijs het verschil.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Remschijven".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl