advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 38 min geleden
    Seat Ibiza
   • 4 uur geleden
    Renault Clio
   • 4 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 5 uur geleden
    Opel Movano
   • 8 uur geleden
    Opel Astra Sports Tourer
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Uitlaat

   Een goedwerkende auto heeft zeker een goede uitlaat nodig om alle gassen af te voeren. Een uitlaat heeft naast het afvoeren van de ontstane gassen door de verbrandingsmotor nog andere functies.
   De uitlaat zorgt er ook voor dat ontstane geluid door verbranding gedempt wordt. Verder zorgt de katalysator in de uitlaat ervoor dat schadelijke gassen omgezet worden in minder schadelijke. En bij dieselauto’s zit er in de uitlaat ook een roetfilter. Deze zorgt voor de opvang van schadelijke deeltjes. En uitlaat die het optimaal doet zorgt dus voor een schonere auto en dat er minder schadelijke zaken in de omgeving terecht komen.

   Verschillende soorten uitlaten

   Een uitlaat is meestal van gealuminiseerd staal gemaakt. Daarnaast bestaan er ook uitlaten van roestvrij staal. Deze zijn duurder maar gaan ook langer mee. Ook bestaan er sport uitlaten. Deze zijn ruimer en laten hiermee meer geluid door. Een voordeel is wel dat een sportuitlaat minder tegendruk geeft waardoor er betere prestatie behaald kunnen worden door de auto.

   Een uitlaat roest sneller

   Een uitlaat is een onderdeel dat vaker slijt en kan gaan roesten. Dit gebeurt meestal het eerst bij de einddemper. Hier blijft condens langer staan waardoor er op een gegeven moment roest kan ontstaan. Door dit roesten, kunnen er gaten ontstaat waardoor de uitlaat gaat lekken. Als het om kleine gaatjes gaat kunnen deze nog gerepareerd worden. Wanneer er grote gaten zijn is het eigenlijk tijd om de uitlaat te vervangen. Hiervoor is wel speciale gereedschap nodig en een brug. Het beste laat je het vervangen aan een vakman over wanneer je geen ervaring hebt hiermee. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe uitlaat te plaatsen maar een tweedehands uitlaat kan ook nog prima meegaan. Op een sloperij, online of in een fysieke winkel kun je op zoek gaan naar een nieuw of gebruikte uitlaat.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Uitlaat".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl