advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 20 min geleden
    Ford Ka
   • 25 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 27 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 33 min geleden
    Mercedes-benz E 350 E
   • 41 min geleden
    Suzuki Swift
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Ventieldopje

   Ventieldopjes zorgen voor de afdichting van autobanden. De banden worden gevuld met lucht door een pomp op het ventiel te plaatsen. De ventielen zelf zijn voorzien van een speciaal binnenwerk dat ervoor zorgt dat de lucht niet kan ontsnappen. Een ventieldop werkt dan als het ware als een extra zekerheid om er voor te zorgen dat de band luchtdicht is. Bovendien voorkomen ze dat er vuil in het ventiel en de band terecht komen. Als er een dopje mist, dan is dat in eerste instantie niet direct een probleem. Toch is wel verstandig om zo snel mogelijk een nieuw dopje te regelen, zodat de band zijn kwaliteit kan behouden.

   Het nut van ventieldopjes

   Ventieldopjes hebben op de eerste plaats als functie om de lucht in de banden te houden en om ervoor te zorgen dat de luchtdruk van de banden niet verloren gaat. Daarnaast wordt er niet alleen gezorgd dat er geen lucht kan ontsnappen, maar ook dat er niks in de band kan komen. Het ventiel wordt tegen vuil en vocht beschermd. De meeste van deze ventieldoppen zijn gemaakt van kunststof, al zijn er ook metalen varianten te koop. Afhankelijk van het merk banden en velgen dat je gebruikt, kan het zijn dat er speciale ventieldopjes aanwezig zijn voor het beschermen van de banden en de luchtdruk. Het is belangrijk dat de ventieldopjes niet te strak worden vastgedraaid, zodat ze in de toekomst misschien niet meer losgemaakt kunnen worden.

   Ventieldopje

   Nieuwe autoband ventieldopjes

   Als de ventieldopjes van jouw autobanden ontbreken of als je op zoek bent naar nieuwe, dan heb je meerdere opties. Je kunt ervoor kiezen om de dopjes nieuw aan te schaffen of je kunt ervoor kiezen om gebruikte ventieldopjes te kopen. Let bij de aanschaf van nieuwe of gebruikte autoband ventieldopjes op een aantal zaken. Zo kun je het beste alle ventieldopjes tegelijkertijd vervangen, om te voorkomen dat de slijtage op de dopjes anders verloopt. Ook is het belangrijk naar het soort dopjes en de maat die je nodig hebt. Heeft jouw auto een reservewiel? Schaf dan een extra ventieldopje aan voor de band van het reservewiel.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Ventieldopje".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl