advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 min geleden
    Renault Twingo
   • 6 min geleden
    Suzuki Wagon R
   • 20 min geleden
    Volkswagen Caddy
   • 39 min geleden
    Onbekend voertuig
   • 41 min geleden
    Opel Vectra-b
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Vliegwiel

   Het vliegwiel is een erg belangrijk onderdeel van de motor van een auto. Een vliegwiel is een wielvormig onderdeel van zwaar materiaal, gemonteerd op de krukas. Hierop is de koppeling gemonteerd. Een vliegwiel helpt mee om de motor van de auto soepel te laten ronddraaien. Naast een regelmatig draaiende motor voorkomt een vliegwiel mechanische slijtage aan de koppeling, versnellingsbak, aandrijfassen en wielen. Verder is het vliegwiel ook de drager van de starterkrans. Dit is een tandwiel vastgezet op het vliegwiel waarop de tandwiel van de startmotor de motor van de auto kan rond laten draaien.

   Defecten aan het vliegwiel

   Een vliegwiel is vaak gemaakt van hoogwaardig gemachineerd gietijzer waarop de starterkrans ringvormig op is gestanst of geperst. Een vliegwiel is erg sterk en kan lang mee. Wanneer er problemen ontstaan heeft dat meestal te maken met haarscheuren, schade door te lang rijden met een kapotte versnellingsplaat of een defecte starterkrans.

   Het vliegwiel verwisselen

   Moet het vliegwiel van je auto vervangen worden? Voor een ervaren sleutelaar is dit te doen. Maar beter is dit uit te besteden aan een vakman omdat het toch gaat om een cruciaal onderdeel van de motor van de auto. Een nieuwe onderdeel kun je online en in fysieke winkels kopen. Als je wat wil besparen kan je op zoek gaan naar een vliegwiel op een sloperij of kopen bij een gebruikte onderdelenwinkel. Controleer in dat geval het onderdeel altijd goed op defecten.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Vliegwiel".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl