Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Audi A3 verkopen

De Audi A3 is het keerpunt in de geschiedenis van Audi gebleken. Met de Audi A3 ging de Duitse fabrikant zich in de tweede helft van de jaren negentig zich weer meer op het gezin richten. Audi was namelijk sinds 1978 vooral gefocust geweest op sportieve auto’s en minder op praktische auto’s. Hoewel ook de Audi A3 sportief te noemen is, past hij wel beter bij het leven van een gezin. Hij werd later zelfs de standaard voor veel modellen in dezelfde klasse zoals Volkswagen en Seat varianten.

Audi A3 verkopen

Audi A3 verkopen

Sportiviteit blijft belangrijk

Audi verloochende zijn afkomst niet, zoals ze dat noemen. Audi ging zich dan wel meer op het gezin richten met de A3. Ook sportiviteit bleef belangrijk. De Audi A3 was vaak wat feller dan andere modellen in dezelfde klasse. Later ging Audi zich zelfs specifiek meer richten op de sportieve kant van het merk voor deze auto. Zo kwamen er krachtigere versies met bijvoorbeeld een grotere motorinhoud. Ook werd de turbo na enkele jaren geïntroduceerd. Dit gaf de A3 dat typische Audi-gevoel.

Zelfde ideeën voor de tweede generatie

Toen de nieuwe lijn Audi A3 modellen werd gepresenteerd volgde het Duitse merk een zelfde tactiek. Eerst werden de meer op het gezin gerichte modellen op de markt gebracht. Later werden steeds meer sportieve modellen aan het assortiment toegevoegd. Van de tweede generatie worden in de huidige tijd zelfs alleen nog maar sportieve edities geproduceerd. Dit betekent echter niet dat zij niet geschikt zijn voor families, ze zijn namelijk even comfortabel en praktisch, maar iets sneller en feller.

Nieuwe wegen

Tegenwoordig kunnen dealers ook een Audi A3 verkopen in een sedan uitvoering. Dit is vernieuwend aan de derde generatie. Voorheen was alleen de hatchback verkrijgbaar. Deze uitvoering is ook tegenwoordig echter nog altijd het speerpunt van de Audi A3 serie. De sedan heeft veel weg van een combinatie tussen de hatchback en de cabrio uitvoering van de A3. Daarmee bewijst Audi opnieuw dat bij het ontwerpen van de A3 altijd aan praktisch gemak voor het gezin wordt gedacht. Dit keer zijn echter wel direct ook de sportieve ideeën meegenomen.

Waar moet je op letten?

Als je je Audi A3 verkopen wilt is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Allereerst moet je goed duidelijk maken welk type je aanbiedt. De cabrio, hatchback en tegenwoordig ook de sedan dragen weliswaar dezelfde naam, ze verschillen natuurlijk wel gigantisch van elkaar. Ook is het belangrijk dat je aangeeft of je een benzine of dieselvariant hebt. Dit heeft uiteraard invloed op het kunnen van de auto. Dit zijn de voornaamste zaken waar liefhebbers van de A3 op zullen letten.

Audi A3 verkopen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Audi A3 verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl