advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 min geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 44 min geleden
    Opel Zafira
   • 51 min geleden
    Seat Leon
   • 1 uur geleden
    Ford Transit Connect 200s Lr Van 1.8td 66
   • 1 uur geleden
    Renault Megane Scenic
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Volkswagen Kever verkopen

   Wie had ooit kunnen denken dat een Volkswagen Kever verkopen onder zijn bijnaam gemakkelijker zou gaan dan onder zijn echte naam? De geschiedenis van de VW Type 1.

   Direct uw Kever verkopen:

   Volkswagen Kever verkopen

   De Volkswagen Kever is in vele opzichten een wat aparte auto. Zo is hij overal ter wereld vooral onder zijn bijnaam bekend. Een bijnaam die in alle talen een variant van Kever of insect is. De Volkswagen Kever heet in werkelijkheid eigenlijk de Volkswagen Type 1. Dat dit nauwelijks bekend is, is mede opvallend omdat er van geen enkele auto op aarde meer zijn gemaakt dan van de Volkswagen Kever. Van de Kever zijn namelijk meer dan 21,5 miljoen stuks geproduceerd.

   Motor achterin

   De Volkswagen Kever betekende de herintroductie van een oud idee. De motor van deze compacte stadsauto werd namelijk achterin gelegd in plaats van voorin. Een belangrijke reden hiervoor was het ontwerp. Om de lijnen te behouden die men voor ogen had, was de motor beter op zijn plaats achterin dan voorin de auto. Dit idee vond in de jaren die volgden veel navolging in allerlei kleinere en goedkoper geprijsde auto’s van verschillende merken. Dit is lang in stand gehouden door Volkswagen.

   Volkswagen Kever

   Eerst de naam, daarna de marketing

   De bijnaam Kever werd al snel groter dan de auto zelf. De Volkswagen Kever is dan ook één van de weinige auto’s die nooit onder zijn eigen naam is verkocht. In vroege reclamecampagnes sprak men simpelweg over ‘de Volkswagen’. Later werd de inmiddels algemeen aangenomen naam Kever gebruikt. Bij de herintroductie van het model een kleine zestig jaar later kreeg deze zelfs officieel de naam New Beetle mee, oftewel de nieuwe Kever. De naam Type 1 sloeg nooit aan en is dan ook vrijwel vergeten.

   De handel in de Volkswagen Kever

   Omdat er geen auto op aarde bestaat waar er meer van geproduceerd zijn is de handel in de Volkswagen Kever nog altijd levendig. Dit betekent dat een Volkswagen Kever verkopen te regelen is via Autosloperij.nl. Of het nu gaat om een tweedehands, oude, sloopauto of schadeauto. Wie bijvoorbeeld op de verschillende occasionwebsites kijkt kan vele pagina’s vol met Kevers vinden. Wel gaat het dan vaak om de naoorlogse oldtimermodellen. De verkoopcijfers schoten namelijk pas na 1945 omhoog.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Volkswagen Kever verkopen".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl