advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 1 uur geleden
    Volvo V60
   • 1 uur geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 3 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 3 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 3 uur geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Sloopverklaring bij total loss en sloopregeling

   Na een aanrijding of ongeval kan het voorkomen dat jouw auto total loss wordt verklaard. Je kunt dan weinig aanvangen met de auto en je hebt vaak twee mogelijkheden. Je kunt proberen om de auto te verkopen voor onderdelen of je kunt de auto laten slopen. Of jouw auto total loss is wordt bepaald door de verzekeraar waar je een autoverzekering bij hebt. Als dit het geval is en als de auto niet meer te redden is, dan zal jouw auto naar de sloop moeten waarna je een sloopverklaring krijgt. Hiermee wordt misbruik van jouw auto of onderdelen hiervan voorkomen.

   Total loss

   Een auto die betrokken is geweest bij een ongeval of aanrijding kan door de verzekeraar total loss worden verklaard. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt in economisch total loss en technisch total loss. Als jouw auto economisch total loss is, dan kan de auto technisch gezien nog wel gerepareerd worden maar zijn de kosten veel hoger dan de dagwaarde van de auto zelf. De verzekeraar verklaard de auto dan economisch total loss omdat de kosten niet gedekt kunnen worden met jouw verzekering. Als jouw auto technisch total loss is dan kan de auto helemaal niet meer rijden ongeacht wat je er aan zou laten repareren.

   Hoe werkt het

   Als de verzekeraar jouw auto total loss heeft verklaard dan moet deze naar de sloop. In Nederland moeten auto’s naar een door de RDW erkend demontagebedrijf worden gebracht. Je neemt contact op met een sloperij en biedt jouw auto aan. Hierbij moet je het kentekenbewijs van de auto met de tenaamstelling meenemen zodat de auto kan worden aangeboden. Van de RDW krijg je dan een vrijwaringsbewijs waarmee je kunt aantonen dat de auto niet meer geregistreerd staat. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is jouw verzekering stop te zetten.

   Sloopverklaring en sloopregeling

   In sommige steden, zoals Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, zijn sloopregelingen in het leven geroepen om oude auto’s met een hoge uitstoot uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Heb jij een auto die voldoet aan de regels van de sloopregeling? Dan krijg je een premie die je kunt gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe auto. Een van de voorwaarden is dat je oude auto gesloopt moet worden door een erkend autodemontagebedrijf. Dit bedrijf kan jou een sloopverklaring overhandigen, waarmee je de premie kunt innen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Sloopverklaring bij total loss en sloopregeling".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl