Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop

Vrijwaringsbewijs

Een vrijwaringsbewijs is een documentje dat als bewijs dient om aan te tonen dat het kenteken van een voertuig niet meer op de naam staat van de verkoper. Het kan hierbij gaan om een verkocht voertuig maar ook over een gesloopt voertuig. De verkoper ontvangt dit bewijs en daarmee hoeft hij geen belasting, APK en verzekering meer te betalen.

Wat is een vrijwaringsbewijs?

Auto’s, vrachtwagens, bussen en motoren mogen alleen op de openbare weg rijden en staan als ze voorzien zijn van een kenteken. Het kenteken moet dan op naam staan van een persoon of een bedrijf. Als het voertuig wordt verkocht of gesloopt, moet de verkoper kunnen bewijzen dat het kenteken niet meer op zijn of haar naam staat. En dat is dus wat u kunt doen met een vrijwaringsbewijs. Het kenteken wordt dan op naam van de koper gezet en de verkoper krijgt een vrijwaringsbewijs. Zo’n vrijwaringsbewijs is in Nederland het enige geaccepteerde bewijs dat iemand niet meer verantwoordelijk is voor het kenteken. Er hoeft dus niet meer aan verplichtingen voldaan te worden zoals belasting betalen.
Wanneer er een vrijwaringsbewijs wordt aangevraagd moet de verkoper deel I B en deel II van het kentekenbewijs overdragen aan de nieuwe eigenaar/de koper. Daal I A wordt aan de koper gegeven op het moment dat de verkoper het vrijwaringsbewijs heeft.

Particuliere verkoop

Wilt u zelf uw auto verkopen aan een particulier in plaats van aan een dealer, dan kan de tenaamstelling veranderd worden bij het postkantoor. De koper moet hierbij de overschrijving regelen. Als dit allemaal geregeld is, ontvangt de koper een vrijwaringsbewijs en deze moet hij aan de verkoper overdragen. Op het moment dat, dat gebeurt is, is de koper de nieuwe eigenaar van het voertuig.

Verkoop via de handel

Wanneer een autodealer RDW erkend is mag hij vrijwaringsbewijzen uitgeven. Als men hiervan gebruikt maakt, ontvangt men direct het vrijwaringsbewijs van de dealer. Autosloperij.nl werkt alleen met RDW erkende autobedrijven. De auto’s worden door heel Nederland gratis opgehaald. Of u nu in Ureterp, Nijeholtpade, Middelharnis of Serooskerke woont.

 

Vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Vrijwaringsbewijs bij sloop of verkoop".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl