Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 10 min geleden
  Mercedes-benz B 170
 • 47 min geleden
  Hyundai Matrix
 • 48 min geleden
  Hyundai Matrix
 • 52 min geleden
  Hyundai I 30
 • 55 min geleden
  Peugeot 406
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Gebruikte onderdelen markt: een groeiende markt

Door het schaarser worden van grondstoffen en minder afhankelijk willen zijn van andere landen bij de aankoop van grondstoffen groeit de gebruikte en tweedehands onderdelenmarkt fors. Overal kom je wel oproepen tegen van bedrijven die op zoek zijn naar schadeauto’s. Ze zijn zelfs bereid er een goede prijs voor te betalen als het gaat om een merk en type dat erg gewild is. Deze verhoogde interesse heeft vooral te maken met deze groeiende markt zowel in Nederland als in het buitenland.

Remanufacturing is een thema in opkomst

De term remanufacturing of refurbished hoor en zie je steeds vaker langskomen. Vooral elektronische apparaten zoals smartphones worden vaker “gerefurbisched”. Dit houdt eigenlijk in dat van gebruikte onderdelen een nieuw apparaat wordt gemaakt. In Amerika bijvoorbeeld worden al zogenaamde remanufactured producten als een alternatief voor nieuwe producten gezien. Dit verschijnsel is nog niet zo zichtbaar in Europa maar je ziet de trend wel hier en daar. De Aziatische landen zien deze trend opkomen en spelen daar ook op in door gebruikte auto-onderdelen te reviseren en op te waarderen om geschikt te maken voor de export. In China is remanufacturing opgenomen in het vijfjarenplan. Onder ander door de positieve invloed op het milieu, en natuurlijk door het steeds schaarser worden van grondstoffen.

Ontwikkelingen in Nederland

Door al deze inzet op het hergebruik van tweedehands auto onderdelen kan Europa niet achterblijven. In Nederland wordt er al sinds lange tijd beleid gehanteerd om sloopbedrijven zover te krijgen om meer in te zetten op hergebruik. Maar de bedrijven zien zelf ook deze markt zich ontwikkelen en willen graag een graantje meepikken. Hierdoor wordt op dit moment meer dan 95% van een sloopauto gerecycled. De onderdelen worden verkocht en gebruikt in nieuwe of gebruikte wagens en het ijzer komt terecht bij metaalbedrijven.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Gebruikte onderdelen markt: een groeiende markt".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl