advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 6 min geleden
    Citroen Jumpy 1.9 D
   • 20 min geleden
    Fiat Fiat Doblo
   • 60 min geleden
    Mazda Mazda Cx-3
   • 1 uur geleden
    Porsche Panamera
   • 1 uur geleden
    Volkswagen Golf
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Gebruikte onderdelen markt: een groeiende markt

   Door het schaarser worden van grondstoffen en minder afhankelijk willen zijn van andere landen bij de aankoop van grondstoffen groeit de gebruikte en tweedehands onderdelenmarkt fors. Overal kom je wel oproepen tegen van bedrijven die op zoek zijn naar schadeauto’s. Ze zijn zelfs bereid er een goede prijs voor te betalen als het gaat om een merk en type dat erg gewild is. Deze verhoogde interesse heeft vooral te maken met deze groeiende markt zowel in Nederland als in het buitenland.

   Remanufacturing is een thema in opkomst

   De term remanufacturing of refurbished hoor en zie je steeds vaker langskomen. Vooral elektronische apparaten zoals smartphones worden vaker “gerefurbisched”. Dit houdt eigenlijk in dat van gebruikte onderdelen een nieuw apparaat wordt gemaakt. In Amerika bijvoorbeeld worden al zogenaamde remanufactured producten als een alternatief voor nieuwe producten gezien. Dit verschijnsel is nog niet zo zichtbaar in Europa maar je ziet de trend wel hier en daar. De Aziatische landen zien deze trend opkomen en spelen daar ook op in door gebruikte auto-onderdelen te reviseren en op te waarderen om geschikt te maken voor de export. In China is remanufacturing opgenomen in het vijfjarenplan. Onder ander door de positieve invloed op het milieu, en natuurlijk door het steeds schaarser worden van grondstoffen.

   Ontwikkelingen in Nederland

   Door al deze inzet op het hergebruik van tweedehands auto onderdelen kan Europa niet achterblijven. In Nederland wordt er al sinds lange tijd beleid gehanteerd om sloopbedrijven zover te krijgen om meer in te zetten op hergebruik. Maar de bedrijven zien zelf ook deze markt zich ontwikkelen en willen graag een graantje meepikken. Hierdoor wordt op dit moment meer dan 95% van een sloopauto gerecycled. De onderdelen worden verkocht en gebruikt in nieuwe of gebruikte wagens en het ijzer komt terecht bij metaalbedrijven.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Gebruikte onderdelen markt: een groeiende markt".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl