advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 25 min geleden
    Opel Grandland X
   • 35 min geleden
    Mercedes-benz C 180 Bluetec
   • 40 min geleden
    Nissan Nissan Qashqai
   • 1 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 1 uur geleden
    Volvo V70
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Katalysator: wat is het & wat doet het?

   Voor wie niet echt bekend is met de onderdelen van een auto en de motor ervan: geen probleem! vandaag leggen we je de werking van een katalysator uit. Je zal vast al eens van dit onderdeel gehoord hebben, want het is een vrij belangrijk onderdeel. De katalysator van een auto zet alle schadelijke stoffen om in stoffen als koolstofdioxide, stikstof en waterdamp. Deze gezuiverde uitlaatgassen verlaten de auto daarna en gaan op in de lucht.

   Katalysator voor benzine en diesel motor

   Er is een verplichting dat benzinemotors met cilinderinhoud van meer dan twee liter over een katalysator beschikken. Ook dieselmotors hebben een katalysator met bijhorende roetfilter nodig. Deze maatregelen zijn al vele jaren aan de gang en zijn er uiteraard om onze lucht zo “schoon” mogelijk te houden. Je hoort nu vaak in het nieuws de term “fijn stof”. Dat fijn stof zorgt voor ziektes en een lagere weerstand bij mensen. Vooral steden met druk verkeer hebben hier echt pieken van een hoge concentratie fijn stof. De automobiel industrie is al jaren bezig met de nieuwste technieken in te voeren om de uitstoot zo laag mogelijk te houden. Ook gemeentes zetten sloopregelingen in om de aankoop van “schone” auto’s te stimuleren. Daarom ook dat de opmars van elektrische wagens aan de gang is en continu naar andere aandrijfmanieren wordt gezocht.

   Katalysator vervangen

   Het komt amper voor dat je een katalysator zal moeten vervangen. Als je de juiste benzine tankt voor je wagen, dan zullen er weinig problemen voorkomen. Het kan wel voorkomen dat door slechte verbranding in de motor de katalysator vervangen moet worden. Het kan ook voorkomen  dat de katalysator los komt, dan hoor je het rammelen.

   Ben je opzoek naar een gebruikte katalysator? Dan kun je een katalysator via de autosloperij kopen. Het voordeel van een gebruikt onderdeel is dat deze goedkoper aangeboden wordt dan een nieuwe. De kwaliteit is niet altijd minder. Veel autosloperijen bieden zelfs een garantie aan.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Katalysator: wat is het & wat doet het?".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl