Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Elektrische auto verkopen aan de autosloperij

Hoewel elektrische auto’s nog niet zo lang op de markt zijn, kan het toch voorkomen dat je met een elektrische sloopauto opgescheept raakt. Het kan dan gaan om een zogenaamde plug-in hybride, een range extender of een volledige elektrische auto. Wellicht heb je er al weleens over in het nieuws gelezen, maar het is al meermaals voorgekomen dat een elektrische auto in brand is gevlogen en daardoor volledig uitgebrand en total loss is. Zit jij in een soortgelijke situatie en vraag je af wat je met je autowrak moet doen? Hierover lees je meer informatie.

Waarde elektrische sloopauto laten taxeren?

Elektrische auto verkopen

Kan ik mijn elektrische auto naar iedere autosloperij?

In principe kun je met je elektrische auto of schadeauto naar iedere autosloperij toe. Je kunt sloperijen benaderen en vragen of. ze interesse hebben in een dergelijke auto. De meeste autosloperijen hebben belang bij allerlei soorten auto’s, omdat ze de voertuigen uit elkaar halen en de gebruikte auto onderdelen opnieuw verkopen. De elektrische auto onderdelen van tweedehands elektrische auto’s zijn schaars en om die reden vaak (veel) meer waard dan auto onderdelen van “normale” auto’s met een verbrandingsmotor.

Elektrische auto verkopen

Hoe zit het met de vergoeding?

Omdat elektrische autowrakken schaars zijn en er een enorme accu aan boord is, is de restwaarde van elektrische auto’s vaak een stukje hoger dan de restwaarde van conventionele auto’s. Uiteraard hangt de vergoeding volledig af van de staat waarin de auto zich verkeert. Is de auto volledig uitgebrand? Dan zullen er nauwelijks bruikbare auto onderdelen over zijn. De waarde is dan vrijwel nihil. Is de auto slechts gedeeltelijk verbrand? Dan is de waarde een stuk hoger. De waarde van elektrische sloopauto’s loopt al snel op van enkele honderden tot soms wel duizenden euro’s.

Merken

Vrijwel alle automerken bouwen hard aan hun vloot van elektrische auto’s. Hoewel mensen vooral Tesla (zoals de Model 3, de Model S, de Model X en de Model Y) identificeren met de elektrische auto’s zijn er al jaren allerlei automerken die elektrische voertuigen aanbieden. Een andere bekende elektrische auto is bijvoorbeeld de Toyota Prius. Je kunt bij de autosloperij terecht voor auto’s van onderstaande merken:

Audi (zoals de e-tron), BMW (zoals de i3), Citroen, Ford, Honda, Hyundai (zoals de Ionic), Jaguar (zoals de E-pace), Kia (zoals de Niro), Land Rover, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan (zoals de Leaf), Opel (zoals de Ampera), Peugeot, Porsche, Renault, SEAT, Smart, Sono, Toyota (zoals de Prius), Volkswagen, Volvo.

Staat jouw auto niet in het lijstje? Geen probleem. Eigenlijk wordt vrijwel iedere auto ingekocht.

Elektrische auto verkopen aan de autosloperij

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Elektrische auto verkopen aan de autosloperij".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl