advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 4 min geleden
    Volvo V50
   • 13 min geleden
    Renault Clio
   • 28 min geleden
    Renault Clio
   • 36 min geleden
    Volkswagen Golf
   • 39 min geleden
    Ford Focus
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Waarde tweedehands auto

   Wellicht ben je in een situatie beland waarin je je oude bolide wil inruilen voor een nieuwe. De eerste vraag die je te binnen schiet is wellicht wat: “Wat is mijn auto eigenlijk waard”. Helaas is deze vraag niet eenduidig te beantwoorden, omdat het antwoord op deze vraag afhankelijk is van veel factoren. Toch, door meerdere lijntjes uit te gooien, kun je meestal wel achterhalen wat de auto ongeveer waard is. Er zijn hierbij diverse stappen die je kunt ondernemen. Uiteraard hangen de stappen ook deels af van het soort auto dat u wilt verkopen. Gaat het om de waarde van een sloopauto? Dan is de waarde veel gemakkelijker te bepalen dan voor een tweedehands auto met apk. In dit artikel leggen we u uit hoe u de waarde van uw tweedehands auto kunt bepalen en zelf de taxatie kunt uitvoeren.

   Waarde tweedehands auto

   De waarde van een tweedehands auto is afhankelijk van de volgende factoren:

   – Merk
   – Model en uitvoering
   – Bouwjaar
   – Aantal gereden kilometers
   – Uiterlijke mankementen
   – Technische mankementen
   – APK
   – Onderhoud
   – Particulier of bedrijf en reputatie
   – Vraag en aanbod

   Merk, model & uitvoering, bouwjaar en kilometers

   De eerste vier punten: merk, model & uitvoering, bouwjaar en aantal gereden kilometer zijn voor de hand liggend. Dit zijn namelijk feiten. Een klein puntje dat bij de kilometerstand in acht moet worden genomen is dat de kilometerstand “logisch” moet zijn. Logisch betekent dat de tellerstand iedere keer als deze door een RDW-erkend bedrijf is ingevoerd gelijk of hoger moet is geweest dan de keer daarvoor. Is de kilometerstand niet logisch? Dan is de kans aanwezig dat de afgelezen tellerstand niet de echte tellerstand is. Kopers zullen de kilometerstand dan in twijfel trekken.

   Uiterlijke en technische mankementen

   De uiterlijke en technische mankementen zijn iets minder makkelijk om mee te nemen in een waardebepaling. Hierbij geldt dat uiterlijke mankementen beter waarneembaar zijn dan de technische mankementen. Een deuk is immers voor iedereen een deuk. De technische mankementen zijn daarin tegen moeilijker op kosten te schatten, zeker als het om ingewikkelde mankementen gaat. Hebt u mankementen? Dan kunt u deze op waarde schatten door de reparatiekosten van de mankementen bij 1 of meerdere bedrijven op te vragen.

   Onderhoud

   De onderhoudsgeschiedenis biedt inzicht in de manier waarop de auto is onderhouden. Uiteraard geldt dat dit geen garantie biedt, maar over het algemeen is een (dealer) onderhouden auto die netjes zijn kleine en grote beurten heeft gehad, in betere conditie dan een auto die alleen voor de apk-keuringen is geweest. De waarde van onderhouden auto’s is daarom hoger.

   APK

   Een auto die APK gekeurd is mag de openbare weg betreden, een auto die niet APK gekeurd is mag dat niet. Om die reden is de auto meer waard als deze APK gekeurd is. Neem wel in acht dat een APK niet altijd wat zegt over de huidige technische staat van een auto.

   Particulier of bedrijf en reputatie

   Particulieren kopen hun auto liever bij bedrijven met een goede reputatie dan bij bedrijven zonder of met een slechte reputatie. Daarnaast kopen ze liever bij bedrijven die garantie kunnen bieden op een aangekochte tweedehands. Als ze van een andere particulier kopen, is het risico op een miskoop groter. Tegenwoordig zijn hiervoor diverse aankoopkeuringen te verkrijgen. Over het algemeen geldt dat een auto verkocht door een autobedrijf, meer waard is dan een auto verkocht door een particulier.

   Vraag en aanbod

   Hebt u een auto waarvan heel veel aanbod is? Dan is de waarde van de auto over het algemeen lager dan als u een auto hebt waarvan weinig aanbod is. Uiteraard is dit niet vanzelfsprekend, omdat u ook een auto kunt hebben die niet gewild is. De vlieger: hoe groter de vraag, hoe hoger de prijs, gaat wel altijd op. De combinatie van weinig aanbod en veel vraag is uiteraard de beste.

   Waarde bepalen

   Aan de hand van bovenstaande punten, kunt u de waarde bepalen van uw auto bepalen. Kijk rond op het internet om te zien wat de vraagprijs is die andere aanbieders met dezelfde auto stellen. Weeg de pluspunten van uw auto af met de minpunten. Neem daarnaast altijd in acht dat de vraagprijzen die op het internet gevraagd worden, niet de prijzen zijn die uiteindelijk worden betaald. Staar u dus niet blind op deze prijzen, want dat kan een hoop teleurstelling opleveren.

   Snel uw tweedehands auto verkopen

   Wilt u uw auto snel en gemakkelijk verkopen? Overweeg dan om uw tweedehands auto te verkopen aan de autosloperij. De prijs die u krijgt voor uw oude auto is marktconform en u hoeft geen tijd te investeren in de verkoop. Bovendien wordt de auto gratis opgehaald.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Waarde tweedehands auto".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl