advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 12 sec geleden
    Volvo V70
   • 4 min geleden
    Kia Sportage
   • 9 min geleden
    Ford Fiesta
   • 16 min geleden
    Bmw X Reihe
   • 26 min geleden
    Hyundai Getz
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Vrijwaringsbewijs bij auto verkopen

   Indien u er voor heeft gekozen om uw auto te verkopen of wanneer u deze heeft laten slopen bij een autosloperij zult u steeds een vrijwaringsbewijs ontvangen. Dit bewijs geeft aan dat u geen eigenaar meer bent van het voertuig en is nodig om uw autoverzekering op te zeggen. Zoals u weet is deze in Nederland namelijk wettelijk verplicht. Zonder dit document zou u geen bewijs hebben van verkoop of sloop waardoor u de verzekeringspremie verder zou moeten blijven betalen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

   Vrijstelling van aansprakelijkheid

   Vanaf het ogenblik dat u, uw auto verkoopt of laat slopen vervalt in principe de aansprakelijkheid van u als (voorgaande) eigenaar. Vanaf dit ogenblik bent u dan ook niet langer aansprakelijk voor het verzekeren van het voertuig evenals voor het regelen van de APK en het betalen van wegenbelasting of eventuele boetes die op het voertuig worden geregistreerd. Gaat u uw auto verkopen? Dan zult u van de overnemer meteen een vrijwaringsbewijs ontvangen. Laat u, uw voertuig slopen, dan zal de autosloop u van een dergelijk document voorzien. Let op, indien u, uw auto heeft verkocht aan een andere particulier zal deze in het plaatselijke postkantoor een vrijwaringsbewijs voor u moeten regelen. Het wordt aangeraden om dit meteen bij ondertekening van de verkoopovereenkomst te doen.

   Opzeggen van autoverzekering

   Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat uw verzekeraar nooit automatisch een bericht ontvangt van de verkoop of de sloop van uw auto. Met andere woorden, de verzekeringspremie zal blijvend in rekening worden gebracht tot op het ogenblik dat u het vrijwaringsbewijs kunt overmaken. Veel mensen vrezen dat ze bij het opzeggen van hun autoverzekering nog stil moeten blijven staan bij de aangegeven opzegtermijn. Dat is evenwel niet het geval. Het vrijwaringsbewijs biedt u namelijk de mogelijkheid om deze meteen, zonder opzegtermijn en dus ook zonder extra kosten op te zeggen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Vrijwaringsbewijs bij auto verkopen".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl