Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 8 min geleden
  Opel Astra-g-cc
 • 22 min geleden
  Peugeot Partner
 • 25 min geleden
  Ford Autohome Kampeerauto
 • 30 min geleden
  Audi Audi A4
 • 42 min geleden
  Renault Clio
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Vrijwaringsbewijs bij auto verkopen

Indien u er voor heeft gekozen om uw auto te verkopen of wanneer u deze heeft laten slopen bij een autosloperij zult u steeds een vrijwaringsbewijs ontvangen. Dit bewijs geeft aan dat u geen eigenaar meer bent van het voertuig en is nodig om uw autoverzekering op te zeggen. Zoals u weet is deze in Nederland namelijk wettelijk verplicht. Zonder dit document zou u geen bewijs hebben van verkoop of sloop waardoor u de verzekeringspremie verder zou moeten blijven betalen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Vrijstelling van aansprakelijkheid

Vanaf het ogenblik dat u, uw auto verkoopt of laat slopen vervalt in principe de aansprakelijkheid van u als (voorgaande) eigenaar. Vanaf dit ogenblik bent u dan ook niet langer aansprakelijk voor het verzekeren van het voertuig evenals voor het regelen van de APK en het betalen van wegenbelasting of eventuele boetes die op het voertuig worden geregistreerd. Gaat u uw auto verkopen? Dan zult u van de overnemer meteen een vrijwaringsbewijs ontvangen. Laat u, uw voertuig slopen, dan zal de autosloop u van een dergelijk document voorzien. Let op, indien u, uw auto heeft verkocht aan een andere particulier zal deze in het plaatselijke postkantoor een vrijwaringsbewijs voor u moeten regelen. Het wordt aangeraden om dit meteen bij ondertekening van de verkoopovereenkomst te doen.

Opzeggen van autoverzekering

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat uw verzekeraar nooit automatisch een bericht ontvangt van de verkoop of de sloop van uw auto. Met andere woorden, de verzekeringspremie zal blijvend in rekening worden gebracht tot op het ogenblik dat u het vrijwaringsbewijs kunt overmaken. Veel mensen vrezen dat ze bij het opzeggen van hun autoverzekering nog stil moeten blijven staan bij de aangegeven opzegtermijn. Dat is evenwel niet het geval. Het vrijwaringsbewijs biedt u namelijk de mogelijkheid om deze meteen, zonder opzegtermijn en dus ook zonder extra kosten op te zeggen.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Vrijwaringsbewijs bij auto verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl