Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Motorkap

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Motorkap".

Motorkap

Elke auto heeft een motorkap. De motorkap beschermd de motor en geeft daarnaast de auto een heel eigen uitstraling. Doordat de kap de motor afdekt, komt er geen regen of vuil bij de motor. Daarnaast werkt het ook omgekeerd; de motorkap dempt het geluid van de motor wanneer deze draait. Meestal wordt de kap gemaakt van een plaat van blik die daarbij nog eens geprofileerd is voor meer stevigheid.

Door de motorkap te openen kun je bij de motor. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je de motor wilt controleren of de motorolie wilt peilen en/of aanvullen. Om de motorkap te openen moet je deze ontgrendelen aan de binnenkant van de auto. De kap klikt dan open je kunt hem nu (meestal handmatig) helemaal openen.

Wat bevindt zich onder de motorkap?

Ooit, tijdens je theorie-examen, moest je aangeven wat er waar onder de motorkap zat. Als je nu je motorkap open doet, kun je het nog eens nalopen. Onder motorkap zijn onder andere te vinden: de koelvloeistof, de remvloeistof, de accu, de motor, het luchtfilter, de ruitensproeivloeistof, de motorolie en peilstok en de zekeringen. Aan te raden is de vloeistoffen regelmatig te controleren en zo nodig aan te vullen.

Motorkap isolatie

Als je veel last hebt van het lawaai dat uit je motor komt, kun je overwegen je motorkap te laten isoleren. Belangrijk is dan om isolatiemateriaal te gebruiken dat hittebestendig is, en geluidsabsorberend. Hou er dan ook rekening mee dat er een groot verschil is tussen diesel- en benzinemotoren, vooral wat hitte betreft. Daarbij is het ook verstandig materiaal te kiezen dat tegen olie en water kan.

Tweedehands motorkap aanschaffen

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe motorkap, omdat jouw motorkap beschadigd is bijvoorbeeld, kan je een langs een aantal sloopbedrijven gaan. De kans is aanwezig dat zij juist dat type motorkap hebben dat je zoekt. Een motorkap gekocht via de sloop is vele malen goedkoper dan een nieuwe kap. Hiermee bespaar je jezelf dus ook nog eens heel wat geld.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl