advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 3 uur geleden
    Renault Clio
   • 3 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 4 uur geleden
    Opel Movano
   • 7 uur geleden
    Opel Astra Sports Tourer
   • 7 uur geleden
    Volkswagen Polo
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Motorkap

   Elke auto heeft een motorkap. De motorkap beschermd de motor en geeft daarnaast de auto een heel eigen uitstraling. Doordat de kap de motor afdekt, komt er geen regen of vuil bij de motor. Daarnaast werkt het ook omgekeerd; de motorkap dempt het geluid van de motor wanneer deze draait. Meestal wordt de kap gemaakt van een plaat van blik die daarbij nog eens geprofileerd is voor meer stevigheid.

   Door de motorkap te openen kun je bij de motor. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je de motor wilt controleren of de motorolie wilt peilen en/of aanvullen. Om de motorkap te openen moet je deze ontgrendelen aan de binnenkant van de auto. De kap klikt dan open je kunt hem nu (meestal handmatig) helemaal openen.

   Wat bevindt zich onder de motorkap?

   Ooit, tijdens je theorie-examen, moest je aangeven wat er waar onder de motorkap zat. Als je nu je motorkap open doet, kun je het nog eens nalopen. Onder motorkap zijn onder andere te vinden: de koelvloeistof, de remvloeistof, de accu, de motor, het luchtfilter, de ruitensproeivloeistof, de motorolie en peilstok en de zekeringen. Aan te raden is de vloeistoffen regelmatig te controleren en zo nodig aan te vullen.

   Motorkap isolatie

   Als je veel last hebt van het lawaai dat uit je motor komt, kun je overwegen je motorkap te laten isoleren. Belangrijk is dan om isolatiemateriaal te gebruiken dat hittebestendig is, en geluidsabsorberend. Hou er dan ook rekening mee dat er een groot verschil is tussen diesel- en benzinemotoren, vooral wat hitte betreft. Daarbij is het ook verstandig materiaal te kiezen dat tegen olie en water kan.

   Tweedehands motorkap aanschaffen

   Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe motorkap, omdat jouw motorkap beschadigd is bijvoorbeeld, kan je een langs een aantal sloopbedrijven gaan. De kans is aanwezig dat zij juist dat type motorkap hebben dat je zoekt. Een motorkap gekocht via de sloop is vele malen goedkoper dan een nieuwe kap. Hiermee bespaar je jezelf dus ook nog eens heel wat geld.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Motorkap".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl