Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

   Laatste aanvragen
   • 8 min geleden
    Citroen Berlingo 1.9d 600
   • 12 min geleden
    Ford Fiesta
   • 33 min geleden
    Alfa Romeo Alfa Giulietta
   • 33 min geleden
    Citroen Xantia
   • 40 min geleden
    Hyundai Coupe
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Auto verkopen? Gratis ophalen!

   Auto met een grijs kenteken naar de sloop

   Een bedrijfsauto staat vaak geregistreerd op een zogenaamd grijs kenteken. Dat betekent niet dat de kentekenplaten echt grijs zijn, maar dat de auto geregistreerd staat als een voertuig op naam van een bedrijf en voldoet aan bepaalde eisen. Als de auto aan het eind van zijn latijn is en naar de sloop gebracht moet worden, dan is het wel zo handig om te weten wat de mogelijkheden  zijn. Waar kun je terecht en wat moet je weten, voordat je een auto met een grijs kenteken naar de sloop brengt.

   Het laten slopen van een auto met een grijs kenteken heeft niet veel voeten in de aarde. Je moet daarvoor wel weten welke gegevens je moet meenemen naar het sloopbedrijf en welke documenten je in ruil daarvoor dient te ontvangen. Wat je allemaal nodig hebt voor het laten slopen van een auto op grijs kenteken en hoe je dat zelf eenvoudig kunt regelen, lees je in dit artikel.

   RDW erkend autosloopbedrijf

   Het laten slopen van een bedrijfsauto met een grijs kenteken is alleen toegestaan als dit wordt gedaan door de RDW erkend demontagebedrijf. Als de auto daarnaartoe wordt gebracht, dan zorgt het demontagebedrijf dat de registratie van het voertuig wordt beëindigd. Zij geven deze informatie door aan de RDW zodat de auto uit het kentekenregister gehaald kan worden en niet meer op naam van een persoon of bedrijf staat. Dit betekent dat er vanaf dat moment ook geen verplichtingen meer aan de auto zijn zoals het betalen van wegenbelasting, verzekeringen en het laten uitvoeren van een APK bijvoorbeeld.

   Auto met grijs kenteken verkopen

   Hoe laat je een auto slopen met grijs kenteken?

   Je neemt eerst contact op met een demontagebedrijf dat als zodanig herkend wordt en geregistreerd staat bij de RDW. Voor het laten slopen van de auto moet de auto natuurlijk aangeleverd worden met een aantal documenten. Je neemt het kentekenbewijs van de auto mee of de kentekenkaart met de tenaamstellingscode. Daarmee kan het sloopbedrijf jouw auto afmelden bij de RDW. Nadat dat is gedaan, ontvang je van het bedrijf een vrijwaringsbewijs. Daarmee kun je aantonen dat de registratie bij de RDW is beëindigd en dat er geen wegenbelasting en andere zaken meer betaald hoeven te worden.

   Als het kentekenbewijs niet meer compleet of kwijt is, dan is het alsnog mogelijk om de auto te laten slopen. Dan kan er gebruik gemaakt worden van een zogenaamde demontagecode. Deze kan bij de RDW worden aangevraagd. Voor het demonteren van een auto met grijs kenteken moet je deze code hebben en een identificatiebewijs meenemen als je het voertuig naar het demontagebedrijf brengt.

   Wat moet je nog meer weten

   Als je een vrijwaringsbewijs hebt ontvangen van het bedrijf en de auto niet meer op je naam staat, dan is het noodzakelijk om de verzekering stop te zetten. Dat kun je doen door contact op te nemen met de verzekeraar en gebruik te maken van het vrijwaringsbewijs. Waarschijnlijk moet je de code die op de vrijwaring staat doorgeven of het vrijwaringsbewijs doormailen.

   De wegenbelasting hoef je niet meer zelf stop te zetten. Dit gaat inmiddels automatisch als de auto is gevrijwaard. Heb je teveel betaald? Dan betaalt de Belastingdienst de teveel betaalde wegenbelasting aan je terug.

   Op deze bedrijfspagina vindt u informatie over Auto met een grijs kenteken naar de sloop. U vindt onder andere het adres van Auto met een grijs kenteken naar de sloop en het telefoonnummer van Auto met een grijs kenteken naar de sloop. Soms vindt u ook een website, een e-mailadres, een fax-nummer, openingstijden of andere informatie over dit bedrijf zoals beoordelingen, ervaringen en recensies.

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl