advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 6 uur geleden
    Citroen Xsara Picasso
   • 7 uur geleden
    Audi Audi A3
   • 7 uur geleden
    Ford Focus
   • 8 uur geleden
    Opel Astra Station Wagon
   • 8 uur geleden
    Volkswagen Transporter
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Waarde van je auto bepalen: diverse factoren

   De waarde van een auto is afhankelijk van een diverse factoren. Het kan daarom lastig zijn om de dagwaarde van jouw voertuig te bepalen.  De dagwaarde van een auto kan het beste worden bepaald door te kijken naar prijzen van soortgelijke voertuigen die te koop staan. Vergelijk jouw auto bij voorkeur met de waarde van voertuigen die in goede staat verkeren. Hou er wel  altijd rekening meer dat prijzen op de vele marktplaatsen meestal vraagprijzen zijn. Dat betekent dat er onderhandelruimte is. Een auto die voor € 5.000,- te koop staat, kun je in veel gevallen ook voor € 4.500,- kopen, als je onderhandelt . Wil je snel van je auto af? Hanteer dan een prijs die onder de marktprijs ligt. Hieronder sommen wij een aantal belangrijke factoren op die de waarde van je auto beïnvloeden.

   Soort auto

   De belangrijkste factor is natuurlijk het merk, het model en het type auto. Een Mercedes A-Klasse is in de regel meer waar dan een soortgelijke Fiat Panda. Bepaal de waarde van je auto daarom altijd aan de hand van prijzen van soortgelijke auto die te koop staan. Ook het type motor en de brandstofsoort (diesel, benzine of lpg) neem je mee in je vergelijking.

   Staat van de bedrijfswagen

   De staat van jouw voertuig is een van de belangrijkste factoren om de waarde te bepalen. Gaat het om een rijdende auto zonder mankementen? Dan is deze meer waard dan een auto die niet langer de weg op kan door schade, een technisch mankement of een verlopen APK. Ook de staat waarin het interieur verkeert, speelt een belangrijke rol.

   Kosten aan de auto

   Een auto met schade of technische mankementen is minder waard, omdat een reparatie van de mankementen geld kost. Heeft je auto mankementen? Dan kun je de kostprijs van het repareren van de mankementen van de prijs van een soortgelijke auto in dezelfde staat aftrekken.

   Leeftijd

   De leeftijd van een auto is van grote invloed op de restwaarde. Hoe ouder je auto is, hoe minder deze waard is. Er komt een moment dat jou auto zo oud is, dat niemand hem meer wil kopen. Op zo’n moment is je auto een sloopauto geworden. Uitzondering op de regel zijn natuurlijk oldtimers. Voor oldtimers geldt vaak dat oudere oldtimers meer waard zijn dan jongere oldtimers. Vooral zeldzaamheid speelt hierin een rol. Helaas wordt niet iedere auto een gewilde oldtimer en is het omslagpunt altijd verschillend. Bovendien is er vaak weinig aanbod. Een waardebepaling voor oldtimers is daar veel lastiger.

   Opties

   Een auto met veel opties, is meer waard dan een soortgelijke auto met minder opties. Airconditioning (airco) is tegenwoordig een vereiste, maar ook elektrische ramen en cruise control worden door veel mensen als vanzelfsprekend beschouwd. Andere opties die de waarde van een auto kunnen beïnvloeden zijn bijvoorbeeld lederen bekleding, een trekhaak, parkeersensoren, dakdragers, een navigatiesysteem en velgen.

   APK

   Om op de Nederlandse wegen te mogen rijden, moet je auto zijn voorzien van een geldige APK. Hoewel een geldige APK in zekere zin niets zegt over de staat van een voertuig, weegt het hebben van een geldige keuring toch mee in de waarde. Heeft jouw auto slechts 3 maanden  apk? Dan moet deze binnen 3 maanden opnieuw gekeurd worden. Dat betekent dat er misschien wel kosten moeten worden gemaakt om de keuring te verlengen. Veel mensen prefereren daarom een auto met een nieuwe apk keuring die 12 maanden of langer geldig is. Is de keuring van je auto bijna verlopen en is herkeuren vrijwel kosteloos? Dan doe je er misschien slim aan om de auto zelf te laten keuren.

   Kilometerstand

   De onderdelen van een auto slijten door het gebruiken van de auto. Hoe meer kilometer een auto heeft gereden, hoe meer slijtage er plaats heeft gevonden. Om die reden is een auto met een hogere kilometerstand meestal minder waard dan een soortgelijke auto met een lagere kilometerstand. Belangrijk om te weten is dat dieselauto’s met een hoge kilometerstand in de regel meer waard zijn dan benzineauto’s met een zelfde hoge kilometerstand.

   Snelwegkilometers vs. Stadskilometers

   Een auto die veel snelwegkilometers maakt, is meer waarde dan een auto die vooral stadskilometers maakt. Dat heeft te maken met het feit dat een auto die vooral op de snelweg te vinden is, minder aan slijtage onderhevig is dan een auto die voornamelijk stadskilometers maakt. Dat komt omdat een auto die in de stad rijdt, vaker optrekt en afremt. Heb je met je auto vooral snelwegkilometers gemaakt? Dan kun je dit vermelden.
   Waarde auto factoren

   Onderhoud

   Een goed onderhouden auto is meer waard dan een slecht of niet-onderhouden auto. Dit klinkt natuurlijk vrij logisch, maar toch is het niet zo logisch om je auto goed te onderhouden. Omdat een kleine beurt, een grote beurt en goed onderhoud gepaard gaat met (hoge) kosten, kiezen veel mensen er voor om alleen noodzakelijk onderhoud uit te laten voeren. Een auto die goed wordt onderhouden, heeft in de toekomst minder kans om kapot te gaan. Om die reden is een onderhouden auto meestal meer waard dan een slecht onderhouden auto. Heb je facturen waarmee je onderhoud aan kunt tonen? Dan kun je overleggen aan een potentiële koper.

   Dealer onderhouden vs. niet-dealer onderhouden

   Hoewel dealer onderhouden niet per se beter onderhouden betekent, zijn er toch veel mensen die waarde hechten aan onderhoud door de dealer. In de regel wordt er vanuit gegaan dat de dealer een auto beter onderhoud kan geven dan een beunhaas of andere garage, omdat de dealer beter op de hoogte is van het onderhoud dat een bepaalde auto zou moeten ondergaan. Is je auto altijd dealer onderhouden geweest? Dan kun je dit het beste vermelden.

   Kleur

   Hoewel je er misschien niet direct aan denkt, speelt kleur een grote rol. De meeste auto’s zijn zwart, wit of grijs. Deze auto’s zijn meer gewild en daarom meer waard dan bijvoorbeeld een roze, oranje of gele auto. Omdat er vaak veel aanbod is op de tweedehands markt speelt kleur een belangrijke factor.

   Schadeverleden

   Het schadeverleden van een auto kan een rol spelen in de dagwaarde bepaling van een auto. Hoewel een auto na goede reparatie misschien geen gevolgen meer ondervind van de eerdere schade, zijn veel mensen toch huiverig voor het kopen van een voertuig met schadeverleden. De kans op mankementen die voorkomen uit een eerdere schade is voor hun gevoel, al dan niet terecht, aanwezig. Tegenwoordig kun je gemakkelijk een kentekencheck uitvoeren om het schadeverleden van je auto te achterhalen.

   Schaarste en gewildheid

   Is jouw auto zeldzaam? Dat betekent dat niet automatisch dat jouw auto ook gewild is. Er zijn verschillende auto’s die niet veel verkocht zijn, omdat niemand ze wilde kopen. Hoe gewilder jouw auto is, hoe makkelijker jouw auto te verkopen is. Schaarste is dus alleen relevant als jouw auto gewild is. Is er weinig aanbod en is jouw auto gewild? Dan heb je geluk. In de regel is dit vooral een factor die van toepassing is op oldtimers.

   Verkopen aan een particulier, handelaar / garage of inruilen

   Kun je je auto aan een particulier verkopen? Dan ontvang je in de meeste gevallen een hoger bedrag dan als je verkoopt aan een handelaar of garage. Dat komt omdat een handelaar winst wil maken. Er wordt daarom een bepaalde marge gehandhaafd door de handelaar. Wil je auto inruilen? Ben je er dan van bewust dat je ook vaak korting kan bedingen en kunt onderhandelen als je niets in te ruilen hebt. Als je € 1.000,- korting krijg als je niets inruilt en € 1.500,- korting krijgt als je inruilt, is de werkelijke vergoeding voor je auto slechts € 500,-.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Waarde van je auto bepalen: diverse factoren".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl