advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 min geleden
    Bmw 218d Gran Tourer
   • 5 uur geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 5 uur geleden
    Nissan Nissan Pulsar
   • 5 uur geleden
    Honda Civic 3dr
   • 6 uur geleden
    Audi Audi A4
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Verschil loop- en sloopauto?

   De termen loopauto en sloopauto worden vaak naast elkaar gebruikt terwijl het echt om twee verschillende zaken gaat. Wanneer we spreken over een loopauto, dan hebt je het over een auto die zoveel defecten en schade vertoont dat het bedrag dat je kwijt zal zijn aan reparatie hoger is dan de waarde van de auto. Dit wordt wel eens economische schade genoemd. De auto zou gerepareerd kunnen worden en daarna het gewoon nog kunnen doen. Wanneer we spreken over een sloopauto dan heb je het over een auto die helemaal op is of zoveel schade heeft dat reparatie geen zin meer heeft, los van het prijskaartje. Vaak spreek je dan van de term total loss. Deze auto kun je eigenlijk alleen nog maar aanbieden aan een sloopbedrijf die deze gaat demonteren.

   Verkopen of herstellen van een loopauto?

   Wanneer je een loopauto in je bezit hebt kan je deze aanbieden aan een sloopbedrijf. Deze geven je een marktconforme prijs en zullen dan zelf bepalen of ze de auto demonteren en de onderdelen verkopen of een poging doen de auto te herstellen. Maar je kunt er ook voor kiezen deze te laten maken door een bedrijf gespecialiseerd in het herstellen van loopauto’s. Zij kunnen deze auto op een verantwoorde manier maken waardoor deze bijvoorbeeld nog verkocht kan worden als een gebruikte wagen met schade. Zo kan je voor de loopauto nog een bepaalde prijs behalen.

   Hoe wordt een sloopauto verwerkt?

   Een sloopauto eindigt bijna altijd daadwerkelijk op de sloop. Je kunt deze zelf inleveren bij een sloopbedrijf of zij halen de auto bij je op. Je krijgt een vergoeding en een vrijwaringsbewijs waarna je geen omkijken meer hebt naar de defecte auto. Het sloopbedrijf demonteert de auto met behulp van allerlei gereedschappen tot een ijzeren wrak die verschroot wordt tot kleine stukjes. Hierna worden ze verkocht aan metaalbedrijven. De verschillende onderdelen worden verkocht aan bedrijven of consumenten. Ongeveer 95% van de sloopauto wordt hergebruikt. Dus met het verkopen van je sloopauto aan een sloopbedrijf kun je een steentje bijdragen aan het milieu.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Verschil loop- en sloopauto?".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl