Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Ferro & Non Ferro Metalen

De eigenschappen en toepasbaarheid van metalen bepalen de onderverdeling. Als we deze materialen gaan gebruiken dan komt de verdeling tussen ferrometalen en non ferro metalen vaker voor. De verdeling zal gemaakt worden of bestandsdeel ijzer wel of niet aanwezig is.

Ferro metalen

Als we er even de scheikunde boeken terug bijnemen, dan zien we dat ijzer een element is. Vroeger had het de naam Ferrum, om dan uiteindelijk Ferro te gaan heten. In de scheikunde staat het symbool Fe voor de eerste letters van Ferrum.
Ijzer zien we vaak terugkomen in industriële toepassingen en allerlei andere gebieden. Iedereen heeft wel iets van ijzer in huis, maar het is niet een bestandsdeel waar je zelf dagelijks mee aan de slag gaat. De metalen die als Ferro gezien worden, bevatten minstens 50 % ijzer en zijn ook nog eens magnetisch.

Non Ferro metalen

Non Ferro bevatten, de naam geeft het al weg, geen ijzer. Non ferro metalen mogen niet meer dan 50% ijzer bevatten om tot de non ferro groep te behoren. Er zijn heel wat metalen die onder non ferro vallen. Zoals bijvoorbeeld, aluminium, tin, zilver, goud, chroom, koper en zink. Heel wat materialen die we wel vaker in ons dagelijks leven zien en mogelijk zelfs rond een vinger, pols of hals dragen.
Aangezien de lijst non ferro metalen vrij groot is, zijn deze ook nog eens in een onderverdeling geplaatst. Enkele zijn: edelmetalen, zware metalen, lichte metalen, gegoten legeringen en gesmeden legeringen.

Legeringen

Legeringen worden vaak gebruikt, zo kunnen de beste eigenschappen van metalen gecombineerd worden. Je krijgt de sterkte van de ene legering met de soepelheid van een andere legering en zo dus een sterke combinatie die je voor een bepaalde klus kan gebruiken.

In doe het zelf zaken zijn ferro en non ferro materialen te vinden en ook legeringen die je nodig kan hebben. Deze materialen zijn gemaakt om onze huizen te versterken, gebruiksvoorwerpen in een handige en stevige vorm te krijgen en hulp te bieden bij werkzaamheden.

Autosloperij en metalen

Zoals hierboven is gebleken heeft de autosloop te maken met twee soorten metalen. Voor iedere soort heeft zij haar eigen afnemers. De prijs van de metaalsoorten is afhankelijk van de. De prijs die autosloperijen voor uw auto kunnen betalen is onder andere afhankelijk van de stand van deze koers oftewel de oud-ijzerpijs. Andere afhankelijkheden zijn bijvoorbeeld de vraag naar gebruikte auto onderdelen en de slooppremie van de ARN.

Ferro & Non Ferro Metalen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Ferro & Non Ferro Metalen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl