advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 51 min geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 1 uur geleden
    Nissan Nissan Pulsar
   • 1 uur geleden
    Honda Civic 3dr
   • 2 uur geleden
    Audi Audi A4
   • 2 uur geleden
    Ford Ka
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Wat doet een autosloperij of autosloop?

   Een autosloperij, autosloop of autodemontagebedrijf is een bedrijf waar men heen gaat om een opgebruikte auto, maar soms oom kapotte machines en opgebruikte boten, in te leveren of te verkopen en waar men terecht kan om gebruikte auto onderdelen aan te schaffen. Men noemt de auto die wordt ingeleverd een sloopauto. Een auto verandert in een sloopauto als deze door schade die niet meer rendabel gerepareerd kan worden of als er geen enkele koper meer voor te vinden is. De auto heeft op dat moment geen functie meer. Een autosloopbedrijf kan de auto uit elkaar halen (demonteren), bruikbare auto onderdelen opnieuw verkopen aan andere klanten en de overige materialen zoveel mogelijk recyclen.

   Een auto belandt in Nederland na gemiddeld 14,6 jaar op de autosloop of schroothoop. De laatste jaren is de levensduur van een auto toegenomen en verwacht wordt dat de levensduur de komende jaren blijft stijgen.

   Cijfers van de autosloop

   In 2002 kwamen ongeveer 300.000 auto’s in Nederland bij de autosloop terecht. Hiervan werd ongeveer 88% verwerkt door Auto Recycling Nederland. Zij gebruiken en recyclen de onderdelen voor in nieuwe producten of andere auto’s. ARN is een brancheorganisatie waarin alle divere schakels uit de Nederlandse autosector vrijwillig samenwerken. Door het systeem dat ARN hanteert, is in 2002 85% van het gewicht van de verwerkte auto’s hergebruikt. Deze auto onderdelen kwamen vooral bij autosloperijen vandaan. Begin de jaren negentig waren er in Nederland ongeveer 2400 autosloperijen actief. Door het beleid dat de overheid erop na houdt is het aantal autosloperijen teruggelopen. In 1995 is dit gestabiliseerd en nu hebben ongeveer 800 bedrijven een vergunning. Van deze 800 bedrijven hebben 264 bedrijven zich aangesloten bij ARN. Door deze trend hebben veel autosloperijen zich verandert in auto onderdeel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het hergebruik van auto-onderdelen. Dit is beter voor het milieu en het geeft de consument ook de mogelijkheid om de auto op een goedkope manier te laten repareren.

   Verwijderingsbijdrage

   Als er een nieuwe auto wordt aangeschaft betaalt men hierover een verwijderingsbijdrage. Men betaalt deze bijdrage bij de afgifte van het kentekenbewijs. Deze bijdrage was in 2009 € 45,-, in 2017 was de verwijderingsbijdrage € 47,50 en in 2018 was dit € 40,-. In 2019 is het bedrag gedaald tot € 37,50.

   De verwijderingsbijdrage komt bij de ARN terecht en de ARN betaalt verwijderingspremies voor de demontage van auto’s en het hergebruik van materialen aan autosloperijen. De hoogte van de uitkering kan per auto verschillen. Dit heeft met het gewicht van het gedemonteerde materialen te maken. De aangesloten autosloperijen hebben beloofd dat zij geen kosten doorberekenen aan de consument. Dit doen ze omdat ze dus al geld ontvangen van de ARN. Dit is ook een van de voorwaardes van de ARN.

   De verwijderingsbijdrage moet betaalt worden voor auto’s met 4 of meer wielen. En het gewicht van de auto moet onder de 3500 kilo zijn. Deze bijdrage geldt alleen voor personenauto’s en bestelwagens. Auto’s die ouder zijn dan 25 jaar worden beschouwd als cultureel erfgoed. Hierover hoeft geen verwijderingsbijdrage betaald te worden.

   Accu verwijderingsbijdrage

   Net als voor auto’s geldt voor accu’s een verwijderingsbijdrage. Iedere auto heeft een accu en met de komst van elektrische auto’s worden deze accu’s steeds groter. In 2019 gelden de onderstaande bedragen.

   • € 8,- per accu bij een accu gewicht ≤5 kg
   • € 20,- per accu bij een accu gewicht >5 kg en ≤25 kg
   • € 60,- per accu bij een accu gewicht >25 kg en ≤100 kg
   • € 120,- per accu bij een accu gewicht >100 kg en ≤350 kg
   • € 145,- per accu bij een accu gewicht >350 kg en ≤600 kg
   • € 175,- per accu bij een accu gewicht >600 kg en ≤900 kg

   Banden

   Niet alleen van wrakken maar ook door slijtage komen er ongeveer 6 miljoen personenwagenbanden per jaar vrij. Dit is alleen al in Nederland zo’n groot aantal. Hiervan wordt ongeveer 90% ingezameld. Uiteindelijk worden deze banden weer hergebruikt of omgesmolten tot nieuwe autobanden.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Wat doet een autosloperij of autosloop?".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl