advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 25 min geleden
    Ford Ka
   • 29 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 32 min geleden
    Mobilvetta Miller
   • 37 min geleden
    Mercedes-benz E 350 E
   • 46 min geleden
    Suzuki Swift
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Wat is een schadeauto?

   Wellicht vraag je je af wanneer een auto als schadeauto geclassificeerd wordt. Het begrip schadeauto is namelijk een heel breed begrip! Een auto is een schadeauto of schadevoertuig op het moment dat er sprake is van schade of mankementen. Deze mankementen kunnen technisch van aard zijn, maar ook optisch.

   Schadeauto: technische schade

   Heb je een auto met een kapotte motor, een kapotte koppeling, een vastgelopen versnellingsbak of een lekke koppakking? Dan is er sprake van technische schade. De auto verkeert wellicht aan de buitenkant nog in goede staat, maar aan de binnenkant kunnen er allerlei zaken kapot gaan. De auto kan daarom niet meer de weg op. Dit kan komen door slijtage, slecht onderhoud of gewoon door domme pech. Omdat het repareren van mankementen gemoeid gaat met kosten, kiezen sommige mensen ervoor om hun auto in kapotte staat te verkopen. Je spreekt in zo’n geval over een auto met technische schade of een schadeauto met technische schade.

   Wat is een schadeauto?

   Schadeauto: optische schade

   Ben je betrokken geraakt bij een ongevallen of tegen een muurtje aangereden? Dan heb je waarschijnlijk blikschade opgelopen. Hoewel de auto nog altijd perfect kan werken en je er nog steeds de weg mee op kunt, willen veel mensen graag dat de schade gemaakt wordt. Omdat het maken van optische schade of blikschade gemoeid kan gaan met hoge kosten, willen sommige mensen liever van hun auto af. Ze besluiten op zo’n moment om hun auto met blikschade te verkopen. Het repareren van de schade, het uitdeuken en het opnieuw spuiten, is voor hen te duur. Gespecialiseerde bedrijven kunnen zo’n auto kopen, omdat ze zelf goedkoop schade kunnen repareren. Daarna kunnen ze auto opnieuw te koop aanbieden.

   Schadeauto: total loss

   Een auto die total loss is, wordt meestal sloopauto genoemd. Toch is schadeauto eigenlijk ook een term die de lading dekt. Een auto die niet meer te herstellen valt, wordt in de meeste gevallen naar de sloop gebracht. Als je geluk hebt, krijg je een mooie prijs voor een schadeauto die total loss is. De losse onderdelen kunnen namelijk nog steeds een bepaalde waarde vertegenwoordigen. In vrijwel alle gevallen zijn er nog steeds bruikbare onderdelen aanwezig en bovendien kan het ijzer worden gerecycled. Er is een uitzondering op de regel. Een volledig uitgebrande auto vertegenwoordigd geen waarde meer. Het ijzer kan niet meer worden gerecycled en de onderdelen kunnen niet worden hergebruikt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Wat is een schadeauto?".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl